lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Ja hi ha 700 persones amb grip i l'Ib-Salut preveu que el brot continuï «en ascens»

Les urgències en els hospitals de les Balears augmenten un 17,5% respecte a la temporada passada

El brot de grip a Balears afecta aquesta setmana unes 700 persones i es preveu que en les pròximes setmanes continuï «en ascens», ja que actualment la taxa d'afecció és «moderada» a les Illes i se centra principalment en majors de 60 anys, dones embarassades i els infants. Així ho explicà ahir el director general del Servei de Salut, Josep Pomar, en roda de premsa, a la qual també acudiren el director assistencial del Servei, Luis Alegre, i el subdirector assistencial d'Atenció Primària i 061, Joan Pou. Hi presentaren el Pla integral d'actuacions assistencials per a situacions de sobredemanda.

Segons Pomar, la xarxa de metges sentinella per a la grip informà que la setmana passada la taxa era de 65 casos per cada 100.000 habitants, una xifra que ha pujat aquesta setmana fins als 70 casos. Tot i les dades, Pomar afirmà que no es pot parlar d'epidèmia, perquè seria necessari superar els 200. «La taxa de grip és moderada i continuarà pujant», assenyalà el director de l'Ib-Salut, qui recordà que la temporada de grip a Balears comença amb més retard que a la Península i assegurà que, com es tracta d'una malaltia «imprevisible», no es pot pronosticar com finalitzarà la temporada.

Sobre el Pla integral de contingència, Alegre explicà que el nivell 1 s'activa entre el 15 de desembre i el 15 de març, mentre que els nivells 2 i 3 només són activats en cas que s'observi una incidència de la grip de més de cent casos per cada 100.000 habitants. Així mateix, s'oferiren dades sobre les urgències que s'han atès a les Illes entre l'1 de desembre i el 15 de gener. En aquest sentit, Pomar apuntà que durant aquest període s'atengueren 1.162 urgències als hospitals, davant les 998 de l'any passat, fet que suposà un increment del 17,5 per cent. El nombre d'ingressos d'urgència per dia també ha crescut un 19% i ha passat de 122 casos als 146 d'enguany. Dia 4 de desembre fou el que registrà major nombre d'ingressos.

Sobre les derivacions de pacients que s'ha fet a la sanitat privada, en total han estat 150 pacients, que han estat atesos en alguna de les clíniques, com ara la de Rosari a Eivissa, Femenias, Muro, Palmaplanas i Miramar a Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris