nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El Defensor rep 28 queixes en un mes, la majoria denúncies de barris i multes

S'hi troba la «polèmica» del Camp Redó, els pilons del nucli antic i renous al Terreno

De les 28 queixes dels ciutadans traslladades al Defensor del Poble durant el primer mes de funcionament d'aquest nou servei municipal, cinc corresponien a denúncies de trànsit en què el sancionat no hi estava conforme, i tan sols una d'aquestes ha estat resolta abans de Cap d'Any.

També hi consten queixes de barriades, entre les quals hi ha la de l'associació de veïns i propietaris dels habitatges de Camp Redó en relació a la reforma integral del nucli; el malestar dels veïns del centre antic, que no volen que Cort els llevi els pilons retràctils; i els ciutadans del Terreno pel tema dels renous que ocasionen les obres del «polèmic» aparcament.

El Defensor refusà donar dades per mantenir la confidencialitat de tots els casos, però afirmà que l'expedient del Camp Redó i del Terreno encara estan en tràmit. Afegí que la seva missió, entre altres, és intervenir en «conflictes». Segons la memòria de 2007 presentada ahir pel responsable de l'Oficina del Defensor, Miquel Lladó, des que s'engegà el servei el 26 de novembre passat fins al 31 de desembre, s'havien obert 28 expedients, 14 dels quals es troben en tramitació, tres s'han resolt i deu han estat arxivats perquè «feien referència a administracions distintes a l'Ajuntament de Palma, i l'àmbit d'actuació del Defensor és estrictament municipal», aclarí Lladó.

Les principals queixes dels ciutadans són per problemes d'accessibilitat, urbanisme, sanitat, habitatge i benestar social. Segons Lladó, a l'Oficina hi acudeixen molts ciutadans amb problemes «seriosos» i que necessiten que algú els els solucioni.

Les demandes es resolen per via telefònica, directament amb el departament municipal implicat o remetent-hi un informe que ha de ser respost en un màxim de 15 dies. Precisament per reduir la burocràcia es treballa en una web amb tota la informació necessària que inclogui la possibilitat de fer consultes per aquesta via.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris