cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

L'Ajuntament denuncia al Consell l'abocament il·legal d'enderrocs

Al solar de Can Coloma s'hi tiren les restes de l'hotel Cala Figuera

G. PICÓ / J. SOCIES. Santanyí.

L'Ajuntament de Santanyí ha remès un expedient sobre l'abocament d'enderrocs al solar de l'antic camp de futbol de Can Coloma, a pocs metres del nucli urbà i a la carretera que va d'aquesta localitat fins a Cas Concos. Aquestes restes provenen de l'esbucament de l'hotel Cala Figuera, un establiment que tenia 500 places hoteleres. Els enderrocs, formats per pedres i terra, fa setmanes que es dipositen en aquest antic camp d'esports.

Dilluns, l'Ajuntament de Santanyí n'aixecà acta mitjançant la Policia Local de la localitat, i ha remès l'expedient al Consell de Mallorca. Segons el batle de la localitat, Miquel Vidal, «hem remès l'expedient al Consell, ja que els terrenys formen part d'un antic recinte esportiu, i com que és la primera vegada que això ens passa, abans de denunciar els fets els posam en coneixement del Consell, perquè amb la Llei d'enderrocs ens digui si hem de ser nosaltres, ells o tots dos, els qui denunciem aquest fet». «No volem entrar en cap conflicte de competències, i com que no sabem a qui correspon fer la denúncia, ho remetem al Consell», assenyala Vidal.

Les runes abocades en al solar de Can Coloma, que té una superfície d'un poc més de 14.000 metres quadrats -és a dir, dues quarterades- són formades pel que s'anomenen enderrocs «nets», ja que no presenten restes de rajoles, ferros ni altre material d'obra. Just es componen de terra i de pedres, que omplen tot l'antic recinte esportiu.

Miquel Vidal també volgué assenyalar que «no permetrem que s'embrutin els nostres solars o camps amb residus d'obra: sabem que això està mal fet i, si ens correspon a nosaltres sancionar, ho farem». Ara, després de les fotografies realitzades per la Policia Local de Santanyí i l'expedient informatiu remès per l'Ajuntament mateix de Santanyí a la Conselleria Insular de Medi Ambient, serà aquesta qui haurà de prendre la iniciativa en l'assumpte. S'ha de recordar que els enderrocs s'han tractar i separats a les plantes que ha disposat el Consell de Mallorca, i els empresaris o els propietaris n'han de pagar la taxa corresponent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris