algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El fiscal demana 35 anys de presó pels cinc acusats del robatori a Son Banya

Per a cada un dels imputats se sol·licita també una multa de 14 milions d'euros

P.M. Palma.
El fiscal acusa cinc persones pel robatori de 7 milions d'euros a Son Banya, i a l'escrit provisional sol·licita un total de 35 anys de presó i multes que sumen 70 milions d'euros. Els acusats són Bruno G., Nicoleta V., Manuel E., Vicente R. i José Luis G. Per a cada un d'ells sol·licita 5 anys per blanqueig de capital, multa de 14 milions i 2 anys per furt. El fiscal entén que els fets van ocórrer així: «Bruno, la seva al·lota Nicoleta i Manuel E., que visitaven amb freqüència el poblat, tingueren coneixement que es guardaven uns set milions d'euros. El 17 d'abril de 2006 excavaren el lloc i s'apoderaren dels doblers».

«Després, Manuel E. contactà amb José Luis G., que es desplaçà a Son Banya amb un Ford Fiesta. Per la seva part, Bruno contactà amb el taxista Vicente R., que s'hi desplaçà amb el taxi. José Luis i Vicente tenien coneixement del robatori i sabien que els doblers procedien de la venda de drogues». «Ambdós convingueren a treure els tres del poblat a canvi d'una participació en el botí. Els acusats introduïren els doblers al maleter del taxi i es desplaçaren Bruno i Nicoleta en el taxi i Manuel E. en el Ford Fiesta». «Arribaren fins al gimnàs que regentava José Luis a Santa Ponça, on es dutxaren i es canviaren. Bruno lliurà a Vicente doblers a fi que anàs a un supermercat on havia de comprar roba i altres efectes per import de 686 euros per a Bruno, Nicoleta i Manuel. Jose Luis es desplaçà fins a uns apartaments on llogà una habitació que abonà amb doblers del botí i després tots es traslladaren a l'apartament». «Durant el 18 d'abril Manuel E., després d'agafar almenys 42 mil euros, fugí a Granada. Prèviament lliurà a José Luis 10 mil euros per la seva col·laboració i 6 mil més perquè els enviàs als seus pares (de Manuel). La resta dels diners que s'endugué Manuel no han estat recuperats. El mateix dia Bruno va fer tres transferències, cada una de 2.500 euros a favor dels seus dos germans i del seu pare». «El 20 d'abril, Bruno i Vicente llogaren una caixa de seguretat, contractada per Vicente i hi apareixia Bruno com a autoritzat. Després de la detenció dels acusats guardà la clau de la caixa a la bossa de Nicoleta. Una vegada escorcollada es localitzaren 815.040 euros. A l'escorcoll efectuat a la casa de Vicente es recuperaren tres mil euros».

«L'1 d'abril, José Luis llogà una caixa de seguretat a una altra entitat, d'on es recuperaren 2.500 euros i, a casa seva, 10 mil més. A l'escorcoll efectuat a l'habitació dels apartaments s'intervingueren 13.860 euros i, a Bruno, li trobaren 12.435 euros».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris