nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

L'Ajuntament espera que el Govern resolgui a favor del retorn del moll

També reclamarà «port base» per a totes les barques dels residents

LL. GARCIA/M. JOY. Sóller

L'Ajuntament de Sóller espera una resolució de Govern favorable al retorn de la concessió dels molls a l'ús públic. Tot i això, el regidor delegat del Port, Tomàs Plomer, ha manifestat la seva inquietud i la de la resta de l'equip de Govern, pel fet que el Govern balear encara no s'ha pronunciat sobre les prop de 600 al·legacions presentades al nou projecte de marineria. Segons les fonts consultades, el retorn de la gestió a l'administració autonòmica no tindria perquè dur aparellada l'eliminació de totes els edificis prevists, ja que el sector nàutic veu «imprescindible» la construcció d'una marina seca, un dels aspectes del projecte que més rebutja el sector turístic, pel seu elevat impacte visual.

Mentrestant, el regidor delegat del Port ha manifestat que les reivindicacions sobre el moll de marineria «són justes» i justificades, i per tant voldrien que fossin ateses pel Govern, tot admetent que l'al·legació presentada per la Sala només expressava el «desig» d'un ús públic, mentre que moltes de les firmes presentades demanen de manera clara i directa una «reversió» dels espais. L'Ajuntament va demanar també un aparcament a la zona, una altra forma de demanar que l'espai passi a ser d'ús públic.

De moment, s'han manifestat contra el projecte i han demanat la reversió a l'ús públic, o si més no que, s'abandoni el projecte de construcció, els hotelers, els pescadors, els comerciants (encara que aquests ho feren ja durant la primera presentació del projecte i no han fet noves al·legacions) i un ampli sector de la població, entre ells el grup ecologista Amics de la Terra i el col·lectiu Sóller on ets?

D'altra banda, segons ha explicat el regidor del Port, les reivindicacions sobre els usos de la zona no s'aturen demanant la reversió de la concessió, sinó que una assignatura pendent és demanar la declaració de «port base» per a les embarcacions de centenars de sollerics que actualment han de pagar com a «transeünts». La diferència està en el cost de l'amarrament, que és molt superior per als vaixells que es troben en trànsit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris