cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

L'Ajuntament habilitarà un bus que unirà tot el terme amb 18 aturades

La iniciativa per fomentar el transport públic es vol posar en marxa abans de l'estiu

57916

Un bus recorrerà tot el terme municipal i enllaçarà el poble amb els nuclis de la zona costanera.

L'Ajuntament de Son Servera habilitarà un bus urbà, que unirà tot el terme municipal (Son Servera, Cala Millor, Cala Bona i la Costa dels Pins) amb 18 aturades. Des de l'àrea de mobilitat de l'Ajuntament es vol posar en marxa aquesta iniciativa abans de l'estiu. Així ho va confirmar el responsable de l'àrea municipal, Francisco Javier Mora. L'objectiu és potenciar el transport públic, a la vegada que facilitar als veïns del municipi un mitja de comunicació més sostenible. Així, la Sala ja compta amb l'estudi de mobilitat pertinent per posar en marxa aquesta proposta. S'habilitarà als pressupostos d'enguany una partida destinada a aquesta actuació. «Encara no s'ha tancat, però calculam que el pressupost d'aquest bus urbà estarà al voltant dels 229.000 euros. Una vegada aprovat es traurà a concurs i es donarà en concessió. La idea és que pugui funcionar abans de l'estiu», explicà Mora.

El bus començarà el seu recorregut a las 6.30 hores del matí fins a les 19.30 hores els mesos d'hivern, mentre que a l'estiu es perllongarà fins a les 22 hores. Tindrà una freqüència de pas de cada 40 minuts. Partirà del pont de l'entrada, recorrerà Son Servera i dins el poble hi haurà un total de 8 aturades. Serà el mateix recorregut que feia abans el bus que enllaçava amb Palma.

El bus s'aturarà al Poliesportiu, desprès anirà cap al nucli costaner, Cala Millor, Cala Bona i tindrà una aturada a la Costa dels Pins. El bus tindrà 22 places amb seient i 22 per anar dret, a més de dues per a minusvàlids. Segons explicà el regidor de Mobilitat, «també estudiam treure uns abonaments per oferir avantatges. Fins a sis anys, serà gratuït, dels 6 als 16 anys i a partir del 65 anys pagaran la meitat del viatge; i entre els 16 i els 65 anys el bitllet serà complet. Un viatge a tot el recorregut valdrà 0,90 cèntims», va concloure Mora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris