algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Nous abocaments d'aigües fecals provoquen malestar entre els veïns

L'empresa concessionària assegura que la responsabilitat no és seva

J.S. Montuïri.

Algunes sèquies de Montuïri han vist de nou com aquests dies les aigües fecals tornaven a circular amb l'escorrentia de les aigües de pluja, fet que ha causat l'alarma dels veïns que empren l'aigua de pous pròxims pel rec i el temor que es contaminin els seus aqüífers.

Els continus abocaments d'aigües fecals a les sèquies de la zona de Son Pastor de Montuïri han provocat les queixes dels veïns, perquè durant aquestes darreres setmanes els abocaments han estat diaris. «Cada horabaixa, tant si plou com si no plou, augmenta el volum de la sèquia i no s'hi pot estar de mala olor», assenyala una veïna afectada.

La propietària d'una d'aquestes finques ja ho ha denunciat «pertot» i «tots es passen la pilota d'un a l'altre, jo només sé que em cobren un servei, el de fer la sèquia neta, que no fan, ans el contrari l'embruten amb aigües fecals». La veïna assegura que «ja no sabem per on hem de prendre, Sanitat, Medi Ambient, l'empresa d'aigües, tots ens diuen que és problema de l'Ajuntament, però aquest fa anys que no hi fa res». Ara ja fa sis anys que començaren les primeres fuites a la xarxa de clavegueram de la zona de Son Perot i Son Pastor, de les quals aquest diari ja es va fer ressò.

Segons els veïns, hi ha hagut anys que els abocaments han estat repetits i greus. La por la tenim per la possible contaminació dels aqüífers, que s'utilitzen per regar horts i d'on s'alimenten les famílies. «Ja no sabem on acudir, tothom passa de nosaltres», denuncien.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris