nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El PP vol l'anul·lació de la pujada del 26% de la taxa de fems per «abusiva»

ALM-UM recorda que fa quatre anys els populars la incrementaren un 35 per cent

101566

El ple de l'Ajuntament de Manacor debaté l'increment de la taxa de fems que ha dictat el Consell de Mallorca.


En el transcurs del darrer ple dut a terme a l'Ajuntament de Manacor, l'equip de govern PP-AIPC presentà una moció que demanava la supressió de l'augment del 26 per cent de la taxa de fems aprovada pel Consell de Mallorca. El portaveu Llorenç Bosch (PP) justificà el posicionament de l'equip de govern en el fet que els ciutadans ja suporten una pressió impositiva molt elevada a tots els efectes i que un increment, de cop, d'un 26 per cent es podria considerar «abusiu».

La consellera insular de Medi Ambient i portaveu d'ALM-UM a la Sala, Catalina Julve, acusà els populars de fer «demagògia igual que la resta de batles del PP» que han estat els únics que han criticat l'augment de la taxa.

Julve va recordar que fou el mateix equip de govern PP-AIPC, ara fa quatre anys, qui «aplicà un augment del 35 per cent a la taxa de fems». La regidora també féu referència al fet que l'Ajuntament de Felanitx, també governat pel Partit Popular, ha augmentant el tribut en un 46 per cent.

Amb tot, Julve es comprometé a intentar, amb el temps, aconseguir una baixada d'aquest impost des del seu càrrec de consellera insular de Medi Ambient. A la vegada recordà que el tractament dels residus i la recollida són serveis que «s'han d'assumir entre tots» i que s'han fet desaparèixer 43 abocadors il·legals de l'Illa.

En un altre ordre de coses, tot apunta que serà a finals del mes de gener quan la Sala permeti als grups de l'oposició visitar l'edifici municipal de Can Bauçà, adquirit ara fa quatre anys per 900.000 euros envoltat de polèmica per estar fora d'ordenació i que el batle Antoni Pastor qualificà l'operació de «ganga».

L'oposició denuncia un cert «obscurantisme» en aquesta visita que està sol·licitada pel PSM+Esquerra+Verds des del mes d'agost de l'any passat sense obtenir cap tipus de resposta per part dels governants.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris