nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El fiscal del cas Son Banya acusa 20 persones de segrest, tortura i agressió

Els delictes van tenir lloc al carrer Bartomeu Torres, al poblat i a la Soledat, segons el relat dels fets

P.M. Palma.

En el seu escrit de qualificació provisional de l'anomenat cas Son Banya, el fiscal acusa 20 persones del poblat dels delictes de detenció il·legal, tortures, agressions, amenaces i violació de domicili. Els fets s'iniciaren arran del robatori de set milions d'euros, ocorregut la matinada del 17 d'abril de 2006. Aquest és l'escrit del fiscal:

«La Paca i el Moreno començaren a investigar per determinar qui o els qui havien sostret els diners, creient que podria estar-hi implicat Nacho, de nacionalitat paraguaiana, ferrer de professió i que havia realitzat diversos treballs al poblat». «La Paca encarregà als seus germans el Moreno i el Loco que es desplaçassin, a la una del migdia del 18 d'abril, fins a Marratxí, a la casa d'un altre acusat, el Charly, on se sospitava que era Nacho. Una vegada allà, esgrimint un bat de beisbol, van dir a Nacho que pujàs al cotxe o li xaparien el cap».

«Es van desplaçar fins a l'habitatge d'Estelvina (companya de Nacho), al carrer Bartomeu Torres de Palma. Minuts abans hi havien arribat La Paca, Manuela C., Tamara C., Francisco P. i José Pedro F. Entraren a la casa on era Estelvina i, de manera violenta, les tres dones escorcollaren l'habitatge. A la porta van quedar Francisco P. i José Pedro F., que hi impedien l'accés a Nacho».

«En no trobar els diners, i malgrat que Estelvina i Nacho negaven la seva participació en el robatori, la Paca encarregà que traslladassin Nacho fins a la casa de la Moreno, a Son Banya. Allà hi eren el Chirri, el Chencho, el Vicente, Josefa M., Manuela F., Rosario V., Juan Diego F. i Alejandro C. Tots brandaven bats de beisbol, pals, ganivets i van propinar cops a Nacho, a qui digueren cridant que el matarien si no tornava els doblers». «Una hora després traslladaren Nacho al domicili de la Paca, on continuaren les agressions. Nacho sol·licità que hi duguessin Estelvina i un amic, Roberto V., que podria oferir una coartada que l'exculpava».

«Mentrestant, quan Nacho era traslladat a Son Banya, la Paca, Tamara C., Francisco P. i el Evangelio obligaren Estelvina a pujar en un cotxe i es van traslladar a la casa de Joselete, a la Soledat, on la van tenir retinguda fins a les vuit de l'horabaixa».

«Després es van dirigir tots a Son Banya, on Estelvina es trobà amb Nacho i Roberto V. Posteriorment la Paca, al costat del seu fill i del gendre de Joselete, van traslladar Nacho fins a un galliner. Manuel S. agafà una corda dient a Nacho que el penjarien i el cremarien si no tornava els doblers, i a més a més li propinaren tots cops de puny i puntades de peu». «Devers les 0.30 hores del 19 d'abril l'Ico s'uní al grup amb un ganivet amb què es dirigí a Nacho, a Roberto i a Estelvina, i els digué que els mataria si no tornaven els diners».

«Devers les tres de la matinada, i després que la Paca hagués rebut altres informacions sobre que els autors del robatori havien estat Bruno i Nicoletta, digué als altres acusats que deixassin partir a Nacho, a Estelvina i a Roberto. Un germà d'Estelvina, Sergio, anà fins al poblat a cercar-los. Abans d'anar-se'n, van dir a Nacho que si deia res del que havia ocorregut el matarien, i el comminaren que digués a l'hospital que havia caigut d'una bastida».

«Com a conseqüència de la pallissa, Nacho va sofrir múltiples hematomes i contusions, que van tardar a curar-se quinze dies. Necessità una única assistència mèdica i no en patí seqüeles».

«L'acusat, el Charly, malgrat ser-hi present durant els fets, no va participar en les agressions, i fins i tot va intercedir davant els altres a favor de la víctima, de manera que va aconseguir evitar en alguns casos que continuassin amb les agressions», indica el document.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris