nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Cap dels algerians que arribaren a Eivissa no serà acusat de fer de patró

El jutge els interroga a l'hospital i allibera l'únic home empresonat

El jutge degà d'Eivissa, Joan Carles Torres, deixà ahir en llibertat sense càrrecs tots els immigrants algerians que dimecres arribaren a la costa d'Eivissa amb pastera.Dels nou al·lots que hi arribaren, vuit seran expulsats de l'Estat espanyol, i l'altre quedarà sota la tutela del Consell Insular d'Eivissa fins que no es comprovi la seva edat, ja que encara no s'ha pogut verificar si és menor d'edat.

Ahir el jutge degà es desplaçà a l'hospital de Can Misses d'Eivissa, on vuit dels algerians romanien ingressats, i els féu declarar un per un. Després de l'interrogatori, Torres decidí retirar els càrrecs contra un dels al·lots que dijous fou tancat a la presó, acusat d'haver patronejat la zòdiac amb la qual arribaren a la costa de ses Salines.A més, el jutge tampoc no presentarà càrrecs contra cap dels immigrants, alguns dels quals pogueren sortir ahir de l'hospital per ser posteriorment traslladats a la Península.

Ahir horabaixa tres dels al·lots algerians detinguts per la Guàrdia Civil a ses Salines encara estaven ingressats a l'hospital, on es recuperaven dels símptomes d'hipotèrmia que patien en desembarcar. Quan tots hagin sortit de l'hospital, passaran a disposició judicial perquè se'ls tramitin les ordres d'expulsió. A partir d'aquí, seguiran el mateix camí que la resta d'immigrants que han arribat durant la darrera setmana a la costa de Santanyí (Mallorca). Primer se'ls traslladarà a centres d'internament per a estrangers de la Península, i allà romandran un temps, fins que no s'aprovi la seva expulsió definitiva de l'Estat.

El més probable és que siguin traslladats al centre d'internament de Barcelona o bé al de València, ja que fins ara tots els immigrants de les Balears han estat tancats al centre d'alguna de les dues ciutats mediterrànies. L'únic presumpte menor del grup, de moment, estarà sota tutela del Consell Insular d'Eivissa, que posarà en marxa un protocol de cerca internacional dels seus pares. Si en un termini màxim de nou mesos no es trobassin els seus progenitors per enlloc, quedaria sota tutela del Consell de manera definitiva.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris