nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Palma mig any després del «canvi» de govern

Els portaveus dels partits que integren el Consistori valoren la gestió dels sis mesos de mandat

Ja s'han complert els sis mesos del «canvi» en el nou Govern municipal. Aquest mig any, la coalició de progrés, integrada pels partits PSOE, BLOC i UM, ha hagut de conciliar «diferències» entre socis i afrontar temes controvertits, com l'organització de les festes de Sant Sebastià, l'anul·lació del festival Pitch, el desallotjament de les famílies del carrer Brotad, la modificació de la Llei de capitalitat o el polèmic trasllat dels transeünts a Platja de Palma, on s'evidenciaren les «divergències d'opinions» entre UM i el BLOC, especialment. Cap d'aquests partits, però, parla de crisi sinó de capacitat de reacció, diàleg i total respecte i fidelitat al pacte de governabilitat.

Per la batlessa de Palma, Aina Calvo, durant aquests mesos «s'han donat continuïtat a aquelles iniciatives beneficioses per a la ciutat i l'inici de nous projectes que identificaran la gestió d'aquests quatre anys». Afegí que les línies de futur vindran marcades per projectes «importants», com la reurbanització de la façana marítima, les obres del palau de congressos, l'ampliació de zones verdes, la reforma de Platja de Palma i el repte de dur el tramvia a Ciutat. «Hem congelat les tarifes d'EMAYA i de l'EMT, la gratuïtat del transport fins als 14 anys i continuarem amb la millora dels serveis públics», recalcà Calvo, qui defensà la gestió «controvertida» del seu soci al govern sobre la polèmica creada al voltant de Sant Sebastià: «És normal i positiu que tot el món parli i opini de la revetla, això fa que les festes siguin més participatives. Tot el procés de contractació ha estat correcte», afirmà. Aprofità per valorar les relacions entre la coalició: «Tenim espais per compartir el funcionament de l'acord de govern i encara que el portaveu d'UM no s'hi hagi incorporat, sí que es corresponsabilitza de la gestió i disposam del seu suport», manifestà.

Una de les persones que ha hagut de suportar «més crítiques» ha estat el regidor de Benestar Social i Participació ciutadana, Eberhard Grosske. «Gestion unes àrees de gran projecció mediàtica i que el PP focalitza amb especial interès en el seu paper a l'oposició», remarcà. Així mateix, considera que en mig any «els efectes de les actuacions del nou govern encara no es perceben, tindran les seves conseqüències en la vida quotidiana dels ciutadans d'aquí a un any», assenyalà Grosske. Valorà en positiu la decisió de protegir les Fontanelles o la paralització cautelar de la façana marítima i la «gran fita» de la seva Regidoria: acabar amb la situació infrahumana de les famílies de l'edifici del carrer Brotad. Si aquesta és la «calenta», la «freda» ha estat Sant Sebastià: «La revetla enguany ha estat de transició, però la consider millor que anteriors anys», es limita a dir.

Segons el portaveu d'UM, Miquel Nadal, «s'han iniciat projectes que encara no són visibles però que a la llarga tindran els seus efectes». Es referí a la paralització de la façana marítima per possibilitar que Palma guanyi una «gran zona verda», un dels problemes actuals que pateix Palma, la manca d'espais perquè els ciutadans puguin gaudir de la convivència. «Hi ha hagut avenços en la participació de grups locals a les festes de Sant sebastià, en la gestió de les tarifes dels taxis i consens a l'hora de nomenar el Defensor del Ciutadà». Nadal llevà importància a certes «divergències» en el si de la coalició: «No s'han de plantejar com una crítica sinó com la bona capacitat de resposta i de reacció d'aquest Govern». «Amb el PP, hi havia més discrepàncies».

La portaveu del grup de l'oposició, el PP, Catalina Cirer, valorà que la ciutat no ha experimentat cap millora «substancial» des de fa un any. I pel que fa a la neteja, «pitjor». «Palma està menys neta, hi ha instal·lacions que no funcionen, com per exemple l'estadi de Son Moix, i també ha augmentat la sensació d'inseguretat entre els ciutadans», va expressar. Quant a les festes de Sant Sebastià, l'equip de govern no ha fet les coses «tal com havia havia promès fer-les». «El pitjor de tot és que ha faltat a la seva paraula d'innovar i de sorprendre amb grans canvis. El més greu és que ho ha fet intentant burlar el sistema establert reglamenàriament». Afegí que el seu grup es proposa fer una oposició «contundent des del respecte i la lleialtat institucional».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris