cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Afers Socials destina 16 milions a residències, cooperació i menors

El Govern presentarà a final de mes el pla director de cooperació

El Consell de Govern autoritzà ahir a la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració una despesa de devers 16 milions d'euros per a diferents projectes socials i de cooperació. La partida es repartirà en 6'5 milions d'euros per a residències de gent gran i dependents, 4'6 per a l'Agència de Cooperació de les Balears, i 4'8 per a la fundació que gestiona els centres de menors infractors.

Segons explicà ahir la consellera Fina Santiago després de la reunió de l'Executiu, amb els recursos destinats a les residències s'ha d'afrontar el deute pendent de la construcció de diferents centres durant la legislatura passada, i també els costs per posar-los en marxa, perquè molts encara estan pendents de permisos i llicències. Les partides es gestionaran entre els consorcis de recursos sociosanitaris i assistencials de cada illa.

Quant a l'Agència de Cooperació, els 4'6 milions que rebrà es repartiran entre cooperants de les Balears en tres àmbits prioritaris: els que treballen en països amb un baix índex de desenvolupament (fonamentalment de l'Àfrica subsahariana); els que realitzen projectes on es genera immigració cap a les Balears; i els que es troben en països tradicionalment vinculats a les Illes en matèria de cooperació, com el Senegal, Perú, Ruanda o el Burundi.

La consellera explicà ahir que aquestes subvencions s'ajustaran als objectius que planteja el nou pla director de cooperació al desenvolupament, que el seu departament té previst presentar al Parlament a finals de mes.

D'altra banda, la Fundació Estel rebrà 4'8 milions per al manteniment i el funcionament dels centres per a menors infractors des Pinaret i des Fusteret. D'aquesta manera, s'incrementa en 800.000 euros la seva dotació econòmica respecte del pressupost de l'any passat, que segons Santiago presentava dèficits estructurals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris