cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El jurat popular considera que Gutiérrez és un assassí però que no s'acarnissà

La Fiscalia demana 22 anys de presó per a l'home que apunyalà 30 pics Marie Sumi a Palma

60682

Juan M. Gutiérrez Ortega, ahir, abans de sentir el veredicte del jurat popular. Fotos: A.S.


El jurat popular considerà ahir que l'home que matà Marie Sumi, Juan M. Gutiérrez Ortega, és un «assassí» perquè el crim es cometé amb «traïdoria», però el jurat exclou condemnar-lo per «acarnissament», malgrat que apunyalàs 30 pics la que llavors era la seva exdona, que fou assassinada davant la família durant les festes de Nadal de 2006. Del veredicte del jurat s'extreu que amb les 30 ganivetades Gutiérrez no l'acarnissà, perquè no volia fer patir Sumi sinó assegurar-se que era morta. A causa d'aquesta definició decretada pel jurat popular, la Fiscalia va haver de rebaixar ahir cinc anys la petició de pena contra Gutiérrez Ortega, que quedà en 20 anys per l'assassinat i dos anys més per unes amenaces posteriors a la mort de Sumi.

La Fiscalia demana també la retirada de la pàtria potestat, ja que de la valoració del jurat es desprèn que Gutiérrez Ortega no és apte per educar els seus fills, de 5 i 7 anys, que van haver de presenciar el crim comès pel seu pare.L'assassinat tingué lloc la nit de Reis del 5 de gener de 2006, quan l'home, de nacionalitat espanyola, sortí amb un permís penitenciari de la presó de Palma, on estava tancat per un delicte d'agressions sexuals que cometé anys abans. Com era d'esperar, ni la valoració del jurat ni la màxima pena que es pot imposar a l'assassí de Marie Sumi deixen gens alleugerada la família.

La portaveu dels germans i pares de Sumi, Carmen Sánchez Contador, considera que no només «hi hagué acarnissament», sinó que a més la família se sent desprotegida davant d'un criminal, «al qual s'hauria d'haver imposat una pena exemplar», ja que l'home ni tan sols es penedeix del que va fer.

Un cop escoltada la resolució del jurat popular, el misser que defensa Gutiérrez Ortega demanà al tribunal que la pena contra l'assassí no superi els desset anys de presó i que, a més, no es tinguin en compte les amenaces posteriors al crim. L'acusació particular demana que, a més de la indemnització de 120.000 euros pels fills que vol la Fiscalia, també s'indemnitzi pares i germans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris