algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Miquel Feliu defensa el seu paper en una venda investigada pel jutge

L'operació acabà amb un frau a Hisenda del qual es desvincula

El misser mallorquí Miquel Feliu Bordoy, en llibertat sota fiança pels càrrecs que se li imputen arran de l'operació Llampec, defensà ahir davant el jutge instructor Àlvaro Latorre el seu paper com a assessor legal de la societat French Mercantil SL, acusada d'haver efectuat una gran operació lucrativa evadint les seves responsabilitats amb la Hisenda pública.

Anticorrupció i Latorre interrogaren ahir Feliu, un notari, i M.J. Fleury, presumpte testaferro d'origen belga relacionat amb les dobles vendes de terrenys a Cala Llamp (Andratx), investigades també en el marc de l'operació Llampec.Tanmateix, les compareixences d'ahir estan relacionades amb una peça d'aquest cas que només investiga presumptes fraus a Hisenda. Segons les recerques de la Fiscalia Anticorrupció, un altre home belga que és en presó preventiva, André Lamqet, fou l'encarregat d'actuar com a testaferro en la causa sobre la qual ahir foren interrogats Feliu, Fleury i el notari.

Lamqet consta sobre el paper com a administrador de l'empresa French Mercantil en el moment en què aquesta comprà uns terrenys per 120.000 euros que l'endemà al matí, menys de 24 hores després, eren revenuts per un preu cinc cops més alt. Miquel Feliu actuà, segons reconeix, com a assessor de l'empresa, i per això se l'acusa de ser el cervell del delicte fiscal i d'utilitzar Lamqet com a testaferro per als seus objectius. Feliu continua sota fiança de 500.000 euros i és el principal nexe de la majoria de causes obertes en aquesta gran operació contra el frau a Hisenda, les estafes i el blanqueig de doblers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris