cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Planícia serà centre ambiental o alberg de la Ruta de pedra en sec

La possessió banyalbuferina és vora el camí que promou el Consell

La Conselleria de Medi Ambient estudia la possibilitat que les cases de Planícia esdevinguin un centre d'interpretació ambiental del PORN de la serra de Tramuntana o bé que aculli un alberg per a excursionistes, integrat dins la xarxa de refugis que el Consell gestiona de la Ruta de la pedra en sec, segons informaren ahir fonts properes a la mateixa Conselleria.Aquesta segona possibilitat sembla ser la més viable donada la situació d'aquesta finca al municipi de Banyalbufar, punt clau en el GR (ruta de gran recorregut) que va de Sant Elm, al terme d'Andratx, fins al cap de Formentor, a l'extrem més oriental de la serra de Tramuntana, a Pollença.

Aquesta notícia té lloc un dia després que el Ministeri de Medi Ambient decidís cedir 11'2 milions d'euros al Govern autonòmic per poder fer ús del dret de tempteig i retracte i incorporar les 627 quarterades de Planícia al patrimoni públic.«El camí de la Ruta de pedra en sec passa pocs metres a prop de les cases, per tant Medi Ambient està estudiant la possibilitat d'arribar a un acord amb el Consell perquè s'hi pugui ubicar un alberg per a excursionistes», asseguraren les mateixes fonts de la Conselleria.

«Tanmateix, no hi ha res tancat. Allò que és cert és que Planícia ofereix molt bones possibilitats. I, com que les cases tenen devers 1.500 m2, també hi podria haver espai per ubicar-hi un centre d'interpretació de Tramuntana a aquesta part sud de la serra», varen explicar des de la Conselleria.La setmana passada precisament es presentaren les obres que convertiran les cases de Ca s'Amitger, al terme d'Escorca, molt a prop de Lluc, en centre d'interpretació de Tramuntana. Si Planícia també s'hi convertís, hi hauria dues infraestrustures semblants en punts prou allunyats per poder donar servei a tots els visitants d'aquest espai natural.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris