cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

El Bloc vol un espai digne a la Creu per honrar els republicans allà morts

També reclama que la Sala estableixi un dia oficial d'homenatge

El Bloc per Porreres ha presentat una moció a l'Ajuntament, mitjançant la qual sol·licita que es creï un espai «pavimentat, enjardinat i decorat» darrere l'església de la Creu del cementeri, en memòria dels republicans que allà van ser afusellats entre 1936 i 1939.El partit, que té dos regidors al Consistori, reclama que la zona posterior de la Creu sigui objecte d'una millora i que, en el seu moment, «es mantingui el lloc net i en condicions com qualsevol plaça pública». Així mateix, demanen que s'encarregui una placa per col·locar al lloc i que aquesta inclogui els noms dels homes i dones que van morir en aquell indret i dels veïns de Porreres que van ser executats en altres llocs per la mateixa causa. El Bloc justifica aquesta darrera petició en considerar una «injustícia» que els morts «no han pogut tenir mai el seu nom en una tomba pròpia o familiar».

En el document, també es reclama a l'Ajuntament que estableixi una data anual per celebrar un homenatge i recordar els morts. Cal recordar que des de fa anys, el dia 14 d'abril se celebra un homenatge als republicans darrere de la Creu, però no està organitzat per l'Ajuntament de manera oficial sinó pel PSM, partit que juntament amb EU-EV i Esquerra-Illes conformen el Bloc.

Quant a l'acte de record anual, el partit apunta que s'hauria de pactar un protocol sobre el transcórrer de la celebració que especifiqui aspectes com parlaments, ofrenes florals o l'himne republicà, com també els càrrecs polítics que haurien de ser-hi presents. Tal com va avançar aquest diari, el Bloc continua amb la idea de recuperar l'antiga porta de la part posterior de la Creu, que conserva els impactes de bala. Aquesta porta va ser substituïda i està en possessió de l'església. El PSM ja va realitzar aquesta sol·licitud fa uns anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris