cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Ramis deixarà de ser portaveu del PP però no se sent com Gallardón

Ara aspira a tenir un càrrec a Madrid si Rajoy guanya les generals

Miquel Ramis deixarà de ser el portaveu del PP balear després de les eleccions generals del 9 de març. No ho fa pel motiu que desitjava i havia anunciat, ser designat cap de llista al Congrés, sinó perquè després d'haver patit una altra 'derrota' d'ordre intern dins el partit, considera que en les trajectòries polítiques hi ha «un principi i un final en les etapes». De moment, no pensa «dimitir de res» i afegí que esperarà que els «companys» l'indiquin després dels comicis «el que s'espera de mi».

Tot i ser apartat de les llistes a les generals del PP en detriment de les seves aspiracions personals, Ramis assegurà ahir no sentir-se «en absolut» el «Gallardón balear». No perquè ara mateix no pugui compartir sentiments amb el madrileny, sinó perquè «ja voldria tenir la mateixa capacitat, talla i bagatge que Ruiz Gallardón». L'encara portaveu indicà que la seva preferència després del 9-M és «poder ocupar un càrrec en el Govern de Madrid», perquè això significaria que Mariano Rajoy hauria guanyat les eleccions.

En qualsevol cas, el dirigent popular ha quedat en una situació compromesa dins el PP després d'haver protagonitzat en pocs mesos un segon debat intern en el partit per la qüestió de les llistes generals, quan precisament existia la directriu que no s'actuàs així. L'estiu passat Ramis criticà obertament la «bicefàlia» que encarnaven Rosa Estaràs i José María Rodríguez després de la fugida de Matas. Provocà una convulsió a les files populars, amb tots els barons, també ell mateix, postulant-se, que no acabà fins que Gènova designà presidenta Estaràs a l'espera del congrés regional.

Ahir, en la seva roda de premsa setmanal com a portaveu, Ramis declinà confirmar si en la reunió de dilluns renuncià a ocupar el quart lloc que li oferiren en la llista al Congrés després de comprovar que la resta de la direcció apostava per Salom com a candidata i manifestà que se sent «de la mateixa manera que abans». «Faig una valoració positiva perquè el partit ha escollit la millor persona possible», digué i insistí que «continua pensant que un ha d'estar a disposició del partit i no al revés».

Ramis va continuar ahir exercint de portaveu del PP balear i valorà que l'exclusió de Ruiz Gallardón de les llistes no té perquè afectar els resultats dels populars a les generals, almanco a les Balears. Aquí, llançà el seu pronòstic, molt optimista, però que evidencia qui troben des del PP que afectarà més la candidatura nacionalista: 5 diputats per al PP, 2 per al PSOE i 1 per a Unitat per les Illes.

Respecte a les manifestacions fetes dimecres pel president d'UM, Miquel Nadal, en les quals no va descartar que la coalició nacionalista pugui donar suport a Rajoy, Ramis va apuntar que la considera «una opinió intel·ligent, perquè un partit ha d'estar obert a quasi totes les opcions». No obstant això, va fer befa sobre que la coalició es digui Unitat, i que UM i PSM discrepin «a la primera».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris