algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Un terç dels comerciants considera dolenta la primera setmana de rebaixes

Una enquesta realitzada per Afedeco assegura que només un 20% creu que ha estat bona

Més d'un terç dels comerciants de les Balears considera que no ha tingut un bon començament del període de rebaixes, ja que el 28 per cent dels professionals del sector considera que la primera setmana ha estat «dolenta» i un 6 per cent la qualifica de «molt dolenta».Deu dies després del començament de les rebaixes, la Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears (Afedeco) ha realitzat una primera valoració a través d'una enquesta realitzada a quatre-cents comerciants de les Illes, dels quals tan sols una cinquena part, el 20 per cent, qualifica les activitat durant aquests primers dies de «bona». A més, cap dels enquestats la considera «excel·lent». El 43 per cent restant considera el període de rebaixes com a «regular».

Entre els empresaris enquestats, Afedeco destaca l'opinió que les rebaixes haurien «de començar abans». Els comerciants denuncien que el bon temps registrat el desembre ha fet que «molts establiments» començassin les promocions anticipadament, a manera de «rebaixes encobertes», una situació que segons la seva opinió «les desvirtua».Aquest sector dels professionals reclama «una actitud més enèrgica per part dels serveis d'inspecció de la Conselleria de Comerç», davant de la proliferació de promocions el desembre.

L'opinió regular, dolenta i molt dolenta del 47 per cent dels comerciants sobre el primer dia de les rebaixes supera «per primera vegada en anys» les expectatives dels qui les consideren bones o excel·lents.Segons el baròmetre d'Afedeco, un 43 per cent dels professionals del comerç va valorar de manera positiva la primera jornada d'aquest període de descomptes.Afedeco apunta que amb el pas dels dies ha escampat el desànim «en la valoració de la primera setmana respecte al primer dia de rebaixes», principalment «en els establiments de l'eixample de Palma i la Part Forana.Afedeco explica que hi ha una diferència clara entre els establiments multimarca i els que pertanyen a una marca o franquícia, que segons el baròmetre «són menys pessimistes».

Pel que es refereix al descompte aplicat, Afedeco destaca que els percentatges són més elevats que en altres campanyes, amb un 63'5 per cent dels articles amb rebaixes d'entre el 31 i el 50 per cent.Només el 6'5 per cent ha reduït els preus més de la meitat. Per sectors, als comerços de calçat de Balears la mitjana de descompte aplicat se situa en el 25 per cent, i en la roba s'assoleix un 40 per cent. Dues terceres parts dels comerciants, al voltant del 66 per cent, han valorat la temporada de Nadal i de Reis entre un aprovat i un notable (de 5 a 7 punts).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris