cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Consell Polític d'UM ratifica la coalició gairebé per unanimitat

Unitat per les Illes, així es dirà, només rep un vot en contra de 68

El Consell Polític d'Unió Mallorquina ratificà ahir gairebé per unanimitat l'aposta de la seva executiva per conformar la coalició nacionalista a les generals juntament amb el PSM, Esquerra Republicana i Entesa. La coalició, que es dirà, Unitat per les Illes just rebé un vot en contra dels 68 membres del màxim organ de direcció d'UM entre congressos. El Consell Polític també autoritzà el seu president i el seu secretari general a proposar el 'número dos' de la coalició, que seguirà al candidat al Congrés proposat pel PSM, Pere Sampol.

Precisament ahir es va saber que Sampol signarà un «contracte amb la ciutadania» on es comprometrà, com a candidat, a defensar més finançament per millorar la sanitat, l'educació i el transport públic de l'Arxipèlag. Així ho acordaren els principals dirigents de les formacions que conformen la coalició en la reunió de treball que mantingueren ahir a la seu del PSM.

Queda per perfilar la imatge d'aquesta proposta electoral, que es presentarà sense les sigles dels partits integrants. En principi, la imatge juga amb les quatre illes i les quatre barres de la senyera. El lema de la coalició també s'ha de tancar i, de moment, un dels que hi ha sobre la taula és «una veu pròpia» per les Illes.

Sí que s'han començat a dissenyar els primers actes de precampanya, que s'iniciarà el proper dia 22 amb la presentació pública de la coalició i continuaran dia 23 amb la presentació dels candidats. A Sampol i al candidat d'UM els seguirà una dona, Cati Torres, eivissenca proposada per Esquerra i acceptada per ENE-PSM; el 'número quatre' serà del PSM de Menorca; el 'cinc' de Formentera; el 'sis' d'Els Verds de Menorca; el 'set' tornarà a ser del PSM de Mallorca i tancarà Entesa, que compartirà amb Esquerra la candidatura al Senat per Mallorca.

Per al dia 24 encara s'ha previst un tercer acte públic on Sampol signarà el «contracte amb la ciutadania» i dia 25 obrirà una ronda de contactes amb les principals associacions de l'arxipèlag per donar-los a conèixer el seu «contracte» i recollir les seves reivindicacions. La primera entitat que visitarà serà la Cambra de Comerç. Al marge d'aquests detalls, els dirigents dels partits nacionalistes acordaren la instal·lació de punts d'informació itinerants pels municipis de Balears durant la precampanya i designaren al president d'Entesa, Biel Huguet, com a coordinador de la coalició nacionalista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris