cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Partits i entitats donen suport a les emissions de TV3 al País Valencià

Recapten fons per afrontar la multa de 300.000 a Acció Cultural

La lluita d'Acció Cultural per mantenir les emissions de TV3 al País Valencià rebé ahir el suport dels principals partits nacionalistes i progressistes de les Illes, del sindicat majoritari a l'ensenyament i del principal grup ecologista. Representants del PSM, UM, Esquerra Republicana, Esquerra Unida, el sindicat STEI-i i el GOB comparegueren ahir amb el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, per fer costat a la lluita d'Acció Cultural del País Valencià per evitar que en aquest territori es deixin de veure els canals de televisió públics catalans.

Aquests partits i entitats s'han adherit a la campanya de recaptació de fons per pagar la multa de 300.000 euros imposada per la Generalitat Valenciana a Acció Cultural del País Valencià per oposar-se al tancament del repetidor d'Alacant, finalment clausurat.

Alguns d'ells han proposat als seus socis el pagament de 10 euros a canvi d'una reproducció d'una obra de Tàpies per recollir fons i altres, com el PSM, han cobrat aquesta quantia a tots els seus afiliats que no han dit al contrari i ja ha recaptat més de 6.000 euros. El president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, els agraí el gest i advertí que l'única solució a llarg termini és «política» i passa perquè des dels partits de les illes es condicioni la investigura a Madrid a l'aprovació d'una llei que garanteixi la recepció a tot l'àmbit lingüístic de les ràdios i televisions públiques en llengua catalana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris