nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Gesa Endesa invertirà fins a 1.800 milions d'euros a Balears d'aquí al 2011

Entrecanales diu a Palma que «la presència d'Acciona ha de ser a llarg termini»

Gesa Endesa invertirà 1.800 milions d'euros a les Illes Balears entre el 2007 i el 2011. D'aquesta partida, 1.200 milions seran «inversió pura», mentre que la resta, 600, es destinaran per dur a terme operacions de manteniment, segons informà ahir el president d'Endesa i Acciona, José Manuel Entrecanales.

El president de la companyia donà a conèixer el volum de les inversions després d'haver mantingut una reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, al Consolat de Mar. Les actuacions previstes en matèria de transport i la generació i distribució elèctrica a l'Arxipèlag centraren la conversa d'Antich i d'Entrecanales.

Entrecanales, que també és president d'Acciona, valorà que la companyia té una «bona presència» a les Illes i que manté «bones relacions» amb tots els sectors socials. «L'Arxipèlag presenta una situació propícia per a l'execució de molta inversió, com per exemple en la xarxa de gas».

Entrecanales deixà caure que per fer possible l'arribada del gas a Balears «serà necessari establir una xarxa de distribució interna en cadascuna de les illes».

Pel cap de la companyia energètica, «a causa del creixement que experimenta el port de Palma, aquesta infraestructura hauria de ser susceptible de millores».

Entrecanales es mostrà partidari d'habilitar zones per a la indústria del manteniment de vaixells i d'alliberar altres zones del port properes al centre històric per respectar-ne l'estètica centenària.

Finalment, el president de la companyia assegurà que «la presència d'Acciona a les Balears ha de ser permanent i a llarg termini». En els propers mesos està previst que diferents representants d'Endesa i d'Acciona s'entrevistin amb alts càrrecs del Govern per efectuar el seguiment de les diferents iniciatives que la companyia du a terme a les Illes Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris