cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El Consell aprova 7,2 milions d'ajuts pels pobles tot i l'informe en contra

Intervenció vol que pressuposti compromisos futurs del Pla d'Obres

Q.T. Palma.
El ple del Consell aprovà ahir la primera fase del Pla d'Obres i Serveis (POIS), que implicarà el pagament de 7,2 milions d'euros d'ajuts als ajuntaments corresponents a projectes municipals de caràcter plurianual i a d'altres ja compromesos per conveni. L'acord s'aprovà amb l'abstenció del PP, que justificà el seu posicionament per l'informe desfavorable de la Intervenció General.

Segons explicà el conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló (Bloc), Intervenció avisa que el pressupost del Consell no hauria de preveure només el pagament dels ajuts d'enguany sinó també dels propers anys ja compromesos. Però el mateix Rosselló reconeix que amb aquestes condicions no es podrien donar els ajuts, perquè el Consell no té tanta capacitat de finançament. Per això, recordà, ja fa anys que el POIS s'aprova amb aquest informe en contra, tot i que fins ahir se solia votar per unanimitat, perquè seria pitjor deixar els pobles sense ajuts.

Ahir el PP es va abstenir d'una proposta de subvencions bàsicament destinada a obres d'equipaments urbans, clavegueram i xarxa d'aigua potable i arranjament de camins. Al març s'aprovarà una segona fase fins a arribar als 12,8 milions. També ahir es va aprovar amb l'abstenció del PP una pròrroga fins a l'abril del termini per acabar els projectes finançats amb el POIS del 2006. El PP es va abstenir per la inexistència d'un informe tècnic que justificàs la pròrroga.

Tot i això, el conseller Rosselló ho justificà per l'aturada que es produí l'any passat, que coincidí amb les eleccions municipals i recalcà que davant el dubte ell tenia clar que s'havia de prioritzar l'ajut als ajuntaments, perquè en cas contrari es podrien quedar sense.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris