nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

La comunitat algeriana reclama més visats per evitar les pasteres

La majoria dels immigrants són joves de classe mitjana que cerquen progressar

78414

Dos dels algerians que arribaren dimecres, dins del furgó policial on foren traslladats de Santanyí a Palma.


Davant la preocupació que ha copejat Mallorca arran de l'arribada a les costes de Santanyí de més de 30 immigrants procedents d'Algèria, la comunitat algeriana integrada a Balears envia un missatge molt clar sobre quina és la millor solució a aquest problema: «oferir més facilitats per obtenir visats de feina a l'Estat espanyol», en paraules del president de l'Associació d'Immigrants Algerians a les Illes Balears, Noreddine Belmeddah.

Aquesta «solució» pot semblar un pedaç que només potenciaria l'anomenat «efecte crida». Però per Belmeddah és evident que si es donen més visats per treballar legalment, una persona que vulgui venir ho farà per aquesta via, i no per la clandestina.

I si tanmateix no troba feina, «tornarà a Algèria i un altre any ho provarà de nou per la via legal», ja que és més segur i sabrà que pot entrar i sortir com qualsevol altra persona, explica el president dels algerians a Mallorca.

De moment, però, tots els immigrants clandestins que foren detinguts entre dimecres i divendres o seran expulsats o, en dos o tres casos, jutjats si es demostra que conduïen la pastera.

Belmeddah apunta que darrere d'aquesta qüestió també hi ha un conflicte de drets: «per què un mallorquí pot aconseguir un visat a Algèria i no al revés?», remarca, indignat.

De fet, com a president de la comunitat algeriana a Balears, Belmeddah té contacte directe amb la immigració magrebina. Els darrers dies ha treballat de manera estreta amb la Guàrdia Civil i ha estat en contacte amb els joves algerians que arribaven. Explica que, contràriament al que es creu, aquests immigrants són joves de classe mitjana, «no pobres», insisteix, que tenen prou recursos per organitzar un viatge amb l'objectiu d'intentar progressar a Europa.

Però com que no tenen visat, ho fan clandestinament. I si després no tenen feina, els resulta molt més difícil i dur tornar a ca seva que si haguessin arribat per vies legals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris