cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Estaràs insta Calvo a recórrer la llei d'habitatge perquè treu poder a Cort

La cap del PP diu que amb el Pacte Palma ha perdut qualitat de vida

Q.T./AGÈNCIES. Palma.

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, exigí ahir a la batlessa de Palma, Aina Calvo (PSOE), que recorri als tribunals la llei d'habitatge, que ha d'aprovar el Parlament, per inconstitucional perquè, segons ella, sostreu competències urbanístiques a Cort.

Així ho assegurà en el decurs de la convenció organitzada pel PP de Palma. Però la presidenta del PP no es quedà aquí, també acusà Calvo de no defensar la Llei de capitalitat -aprovada pel PP- i de permetre que li prenguin competències el Consell i el Govern.

La popular defensà que l'urbanisme ha de ser gestionat per Cort i no pel Consell o pel Govern i, segons Estaràs, la futura llei de l'habitatge permetrà que el Govern i el Consell li «usurpin» competències en planejament i quedarà «més disminuït -de competències- que mai en la democràcia». Per això, demanà a Calvo que se sumi al PP i impedeixi la llei i si s'aprova, que presenti recurs d'inconstitucionalitat, igual com, segons va dir, faran altres ajuntaments.

Estaràs aprofità l'acte convocat pel PP de Palma per escoltar les peticions dels prop de 4.000 afiliats, per lamentar la «manca de cohesió» de l'equip de govern de Palma i la «manca de lideratge de Calvo» i, al mateix temps, per criticar la pujada d'imposts -segons ella la major mai vista- i la «pèrdua de qualitat de vida» dels ciutadans.

L'acte, de marcat caràcter preelectoral, també serví per preparar la campanya a les generals.

L'exbatlessa i portaveu municipal del PP, Catalina Cirer, lamentà que l'equip de govern hagi rebutjat el 80% de les seves propostes i defensà que l'objectiu del seu partit és estar més a prop dels simpatitzants, afiliats i ciutadans. Amb vista a les generals, demanà als populars que estiguin motivats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris