algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El municipi acollirà el primer parc de nordic walking de les Balears

Se'n faran tres circuits per atreure turistes aficionats a aquesta pràctica

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.

El primer parc de nordic walking de les Illes Balears s'habilitarà enguany a Alcúdia. Es tracta de l'esport de moda al nord d'Europa i que té una gran implantació en països com Alemanya i Holanda.

Conten els entesos que practicar nordic walking permet exercitar més de dos-cents músculs d'una vegada, i això tenint en compte que es tracta d'una pràctica adaptada a totes les edats, des dels infants fins als ancians. Fins i tot les persones que pateixen limitacions a les articulacions com el reuma, poden gaudir-ne.

L'equip per a la pràctica d'aquest esport és molt bàsic: roba còmoda, dos bastons i calçat adequat, cosa que ho fa assequible a qualsevol butxaca. Així, els hotelers i els polítics han vist en el nordic walking un filó per atreure turisme de qualitat durant la temporada baixa i, assessorats per la Npwea (Nordic Pole Walking Espanyola Associació) ja treballen per crear els tres primers itineraris per poder practicar aquest esport a Alcúdia.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de la localitat, Sebastià Sánchez, explica que el parc d'Alcúdia servirà de prova pilot i, si funciona, les rutes es podran estendre a bona part de l'Illa. Al terme municipal d'Alcúdia ja hi ha dos hotels, el Club Pollentia i l'Estrella de Mar, que tenen l'equip necessari perquè els seus clients puguin practicar nordic walking i, a partir d'aquesta temporada, tots els monitors d'Iberostar també n'estaran titulats.

Per anar fent boca, aquest abril Alcúdia acull el primer Meeting ponint de Mallorca, un encontre internacional d'aficionats que provaran sobre el terreny els avantatges del paisatge balear. Mentrestant, l'Ajuntamet i Inestur treballen conjuntament per crear el primer parc de nordic walking de Mallorca, que en principi disposarà de tres rutes senyalitzades amb diferents dificultats. La ruta bàsica seguirà el camí que puja a Son Sant Martí i servirà per avaluar el nivell de l'esportista. Un segon itinerari partirà del Corral d'en Bennàssar fins al port del Cocodril recorrent tota la costa. El tercer circuit, el de més dificultat, parteix de la fortificació de la penya Roja cap al coll Baix i serà de dificultat alta. Un membre de l'associació Npwea provava precisament ahir aquests tres recorreguts.

De la mateixa manera, el Govern balear i l'Ajuntament planegen la creació d'un petit centre de recepció pels voltants de s'Albufereta on els aficionats al nordic walking puguin llogar l'equip (bastons i calçat) necessari per a la seva pràctica.

Alcúdia no és l'únic municipi del nord de l'Illa que s'ha fixat en les possibilitats que té la implantació del nordic walking per atreure turisme a Mallorca. A Can Picafort, la Sala n'ha posat en marxa un programa de sortides guiades perquè tots els seus veïnats puguin afegir-se a la pràctica d'aquest esport de moda.

El projecte de Can Picafort es va presentar ahir de manera oficial. En aquest cas es deixaran els bastons a la gent que no disposi d'equip i que vulgui participar en algun dels grups que sortiran tren dies a la setmana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris