cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Els treballadors de Son Llàtzer denuncien el caos d'Urgències

L'Ib-Salut anuncià que dilluns s'obrirà una nova unitat amb 33 llits

MARIA QUES. Palma.

L'hospital Son Llàtzer pateix una situació caòtica al servei d'Urgències mentre que manté una ala d'hospitalització tancada, segons denunciaren ahir en un comunicat conjunt els sindicats i el comitè d'empresa del centre sanitari.

Els representants dels treballadors criticaren «la manca de previsió dels responsables de l'hospital». Així, assenyalaren que «permeten situacions caòtiques a causa de la manca de llits per atendre els pacients, mentre que el centre segueix mantenint places tancades, incomplint així un dels compromissos del pacte de Govern firmat entre les formacions polítiques de l'actual Executiu».

Segons el comunicat, el servei d'Urgències de Son Llàtzer viu moments de saturació, que han provocat l'habilitació de llits en els passadissos del servei, la qual cosa féu necessari cridar personal de reforç per tal de poder atendre tots els pacients d'aquests serveis. Segons els treballadors, ahir hi havia aproximadament «55 pacients pendents d'ingrés hospitalari», una situació que, a més, provocava que augmentàs considerablement el temps d'espera en el servei per la manca d'espai per poder atendre altres pacients pendents d'assistència.

Per la seva banda, el gerent de l'Ib-Salut, Josep Pomar, anuncià ahir que Son Llàtzer obrirà a partir de dilluns i de manera progressiva, una nova unitat amb 33 llits per fer front la demanda d'ingressos hospitalaris provocats per l'increment de patologies respiratòries relacionades amb la davallada de les temperatures.

Pomar també qualificà la «pressió» en els serveis d'urgències del centre, i en els de la resta d'hospitals públics de les Illes de «normal» per a l'època de l'any. A més, el gerent de l'Ib-Salut explicà que a Son Llàtzer, per augmentar la capacitat de llits d'hospitalització durant els mesos d'hivern, el passat desembre es duplicà la capacitat de les habitacions individuals, cosa que permeté guanyar 43 noves places.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris