nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Socias informarà el Govern central que cal instal·lar radars fixos a Mallorca

Diu que al manco serien necessaris tres o quatre, però que tampoc serien infalibles

El delegat del Govern espanyol a Balears assegurà ahir que pensa informar al Govern de Rodríguez Zapatero de la necessitat d'instal·lar a Mallorca radars fixos per detectar l'arribada d'immigrants en pastera.

Socias féu aquesta afirmació després de reconèixer la «problemàtica» existent amb els radars mòbils, que no han detectat cap de les pasteres que han arribat a l'Illa. «Si continua el goteig d'arribada de pasteres dels darrers dies haurem de plantejar-nos aquesta possibilitat més seriosament», digué Socias després de recordar que a illes com Menorca o Eivissa aquestes mesures ja estan en marxa. De fet, explicà, a Eivissa entrarà en funcionament el primer radar fix a partir del proper estiu i a Menorca s'està negociant amb propietaris de terrenys la possibilitat d'instal·lar radars en alguns dels punts alts de l'illa.

Unes hores després, el delegat del Govern a Menorca, Javier Tejero, assegurava en declaracions a Ràdio Menorca que el Ministeri d'Interior espanyol ja ha arribat a un acord amb un propietari del sud de l'illa i que és probable que l'estiu que ve ja es pugui instal·lar el radar fix.

Respecte a Mallorca, el delegat Socias matisà que cal tenir en compte la longitud de la costa i, almanco digué, seria necessari instal·lar tres o quatre radars per poder controlar l'arribada de pasteres a la costa sud. Tanmateix, apuntà que «cap sistema és infalible» i, per tant, «no es pot creure que instal·lar radars fixos sigui la solució definitiva al problema».

A més, Socias volgué remarcar també que malgrat que els radars mòbils de Mallorca encara no han localitzat cap de les pasteres que han arribat, «si no existissin encara n'arribarien més, ja que els radars tenen un efecte dissuasori», digué amb total convenciment. Ara mateix, a Mallorca estan en funcionament dos camions radars que en les darreres 48 hores han canviat les seves posicions estratègiques per cobrir bé la zona sud-est, ja que les darreres pasteres que han arribat a l'Illa ho han fet per cales de Santanyí.

Així, digué Socias, «els hem col·locat a dos punts ben alts de l'Illa», concretament, a la Mola d'Andratx i a Cala Pi. A més, hi ha una barca amb radar que té la base per la zona de Portocolom.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris