nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

L'Audiència envia a presó un immigrant per tripular una pastera amb 14 homes

El condemna a tres anys malgrat que «no cobrà doblers» i «només volia entrar a l'Estat»

L'Audiència Provincial de Palma va condemnar ahir Abdenour Dellal a una pena de tres anys de presó per haver assumit el comandament d'una embarcació amb 14 persones immigrades des d'Algèria que volien entrar a l'Estat espanyol a través de la costa de Mallorca.

L'Audiència i la Fiscalia reconeixen que Dellal no cobrà doblers i que, igual que la resta de persones que viatjaren a bord de la pastera, «la seva única finalitat era entrar en territori espanyol».

Tanmateix, mentre els altres tretze immigrants que varen arribar amb l'embarcació comandada per Dellal varen ser expulsats de l'Estat després de ser detinguts pels efectius de la Guàrdia Civil, ell ha estat condemnat a una pena de tres anys per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Dellal, de 32 anys, va assumir ser el conductor i patró de la llanxa, que va sortir d'Algèria a canvi de no pagar res pel viatge, els organitzadors del qual no han sigut localitzats.

L'embarcació, de marca Yamaha Electric, de sis metres d'eslora i dos de manga amb potència de 85 CV, arribà a la costa de Llucmajor el 19 de juliol de 2007. Des de llavors el condemnat ha estat privat de llibertat, un període de temps que se li descomptarà de la pena de tres anys de presó.

En el moment de començar la vista, la Fiscalia demanava per Dellal una pena de fins a sis anys i sis mesos, a banda de ser inhabilitat del dret a sufragi passiu durant el temps de la condemna.

Tanmateix, el misser d'Abdenour Dellal, Carlos Portalo Prado, va aconseguir en poc menys d'una hora arribar a un pacte amb l'acusació per rebaixar la pena i va introduir a més un paràgraf nou en la sentència condemnatòria, que va ser formalitzada davant el tribunal de l'Audiència Provincial de Palma.

Relativament satisfet

Portalo es mostrà en sortir del judici satisfet per la resolució del judici, ja que considerà la sentència «correcta» i «ajustada a dret», malgrat que assegurà que per ell la pena hauria d'haver estat inferior als tres anys.

A més, el misser de Dellal recordà també que aquesta sentència no resulta gaire proporcional si es té en compte que fa uns mesos es va condemnar un altre patró de pastera a una pena idèntica, però en aquell cas el condemnat era el propietari de l'embarcació i havia cobrat doblers a la resta de tripulants, existint un clar ànim de lucre a través del transport de persones des del continent africà.

Es dóna el cas que en l'anterior judici Portalo també defensà l'immigrant condemnat, i ahir assegurà que, per ell, el de Dellal era un cas «menys greu», ja que «Dellal només volia arribar a Europa per tenir una vida millor».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris