cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

La Fundació Kovacs farà un estudi de les lumbàlgies a l'àmbit laboral Baixes laborals

Hi prendran part 7.200 treballadors de diverses empreses balears

M.QUES. Palma.

La Fundació Kovacs, juntament amb les Conselleries de Treball i Formació i de Salut i Consum firmaren ahir un conveni per a la realització d'un estudi enfocat a determinar els factors que s'associen a un major risc de patir lumbàlgies dins l'àmbit laboral, les conclusions del qual serviran per prevenir-ne l'aparició.

Per a la realització d'aquest informe es practicaran exàmens periòdics de salut a 7.200 treballadors de diverses empreses de l'Arxipèlag, per comprovar les causes que in- flueixen en l'existència de les baixes laborals de llarga durada associades a aquesta patologia.

Una vegada que es tinguin tots els resultats de l'estudi, s'avaluaran i, després, es promourà l'adopció de mesures preventives , terapèutiques i rehabilitadores que resultin convenients per reduir el seu risc i impacte, al temps que es millorarà la salut laboral.

La Fundació serà la responsable de la coordinació dels resultats i del finançament del projecte.

Segons va explicar el president de la Fundació, Francisco Kovacs, l'estudi promogut per l'Executiu servirà, a més, per identificar «precoçment» aquells empleats a qui és necessari aplicar les mesures ja que són més vulnerables a sofrir dolors lumbars.

Kovacs recordà que el dolor lumbar (denominat tècnicament lumbàlgia inespecífica) és una afecció freqüent, que d'acord amb l'evidència científica ac- tualment disponible constitueix «el principal determinant de la qualitat de vida quan es perllonga més de 14 dies, i és un dels motius més habituals de la minva de la salut laboral i una de les principals causes de l'absentisme».

Al conveni també hi participaran entitats com Sa Nostra, Air Europa, Imhotep Prevención i Mútua Balear que mostraren el seu interès en el fet d'aprofundir en el coneixement dels factors que influeixen en la salut laboral dels seus treballadors i empreses afiliades, «així com fomentar l'ús de mesures que puguin millorar-la».

Sobre aquesta qüestió, el president de la Fundació Kovacs va destacar la «utilitat» del projecte ja que, les empreses signants «es comprometen a posar en marxa les mesures oportunes per retallar les malalties d'esquena», que contribuirà a fer que les Illes Balears tornin a ser «la punta de ls llança» en la investigació de les malalties de l'esquena», va afirmar.

Finalment, el conveni explicà que els resultats de l'estudi seran publicats en una revista científica d'àmbit internacional.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris