cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Balears disposarà de 52 milions més per aplicar la Llei de dependència

El ministeri d'Afers Socials n'aportarà 26 i l'Executiu autonomic la mateixa quantitat

MARIA QUES. Palma.

Balears disposarà de 52 milions d'euros més per als pròxims tres anys per fer millores a la xarxa de residències i centres d'atenció a persones dependents, al mateix temps que desenvoluparà un pla d'eliminació de barreres arquitectòniques, de manera especial en el transport públic.

Aquests es podran assolir gràcies a dos protocols firmats ahir, entre el ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, i el president de l'Executiu balear, Francesc Antich.

Els 52 milions, seran aportats al 50% per l'Estat i el Govern, (26 milions cada administració). Del total, 10 serviran per reformar l'actual xarxa balear de centres d'atenció de persones dependents.

Els altres 42 milions d'euros serviran per la construcció d'una nova residència de 120 places a Palma, centres de dia i de nit i pisos tutelats en diferents municipis illencs.

Caldera es mostrà «molt satisfet» perquè Balears és una de les comunitats amb major desenvolupament i aplicació de la Llei de dependència de tot l'Estat.

Referent al segon protocol signat, de moment, no comptà amb una dotació econòmica perquè la primera cosa que les conselleries de Mobilitat i la d'Obres Públiques han de concretar les necessitats i el cost de la seva aplicació.

A més, explicà Antich, es posarà en marxa un pla pilot pioner a Formentera per a l'eliminació de barreres arquitectòniques.

Un segon objectiu del protocol és eliminar tots els obstacles al metro perquè les persones discapacitades puguin accedir sense cap dificultat a aquest mitjà de transport.

Caldera afirmà que l'objectiu del Govern és que en quatre anys tota persona que pateixi una discapacitat pugui accedir a qualsevol mitjà de transport públic a l'Estat, inclòs el taxi, el tren, els autobusos, els ports i els aeroports.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris