nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La Policia ha de posar ordre en el ple que dóna llum verda al camp de golf

UM deixa sol el seu soci de govern, PSOE-Entesa, i vota amb el PP a favor de la llicència

M.RAMIS. Muro.

La Policia Local de Muro va haver d'intervenir ahir migdia durant la sessió plenària extraordinària, celebrada per concedir la llicència d'activitats al camp de golf de Son Bosc. Tal com estava previst, els grups municipals que formen equip de govern van votar de manera diferent, així la coalició PSOE-Entesa es va quedar sola amb el seu vot negatiu, mentre que els edils del PP-CDM i els d'UM van votar favorablement.

Fins a set policies van arribar a concentrar-se a la sala de plens de Muro per posar ordre entre el públic assistent. Una sala de plens plena i dividida: partidaris i opositors del camp de golf. A primera fila, els defensors de la construcció del camp de golf es van alçar al crit de «no sou de Muro!» a un grup de persones que aguantava pancartes en les quals es demanava la protecció de Son Bosc, quan aquests aplaudien la intervenció del portaveu de la coalició PSOE-Entesa, Pere Amengual.

Així, a més del debat entre polítics, en el ple d'ahir es va generar un debat paral·lel entre el públic, a més d'intercedir les intervencions dels polítics municipals. Entre crits de golf sí i golf no, es va poder sentir algun insult, a més de retrets personals. Davant de la situació de crispació i de desordre, el batle, Jaume Perelló, va advertir, en més d'una ocasió, a desallotjar la sala si no es guardava silenci.

A l'inici del ple, el batle, Jaume Perelló, d'UM, va explicar que «es tracta d'un ple no necessari, però que he convocat per la política que han fet alguns membres del Consistori sobre això», i va anunciar que «no hi haurà debat i només tindran torn de paraula els portaveus dels grups municipals». Perelló, que va ser el primer a parlar, va reiterar el seu vot a favor del camp de golf i es va remetre als informes favorables tant de la Conselleria de Medi Ambient com dels tècnics municipals. A més, Perelló va manifestar que «no hi ha cap operació urbanística encoberta darrere» i va assegurar que «el nou projecte ajudarà la desestacionalització turística i crearà llocs de treball en el municipi».

Per la seva part, el portaveu del PSOE-Entesa, Pere Amengual, va reiterar la seva posició contrària a l'atorgament de la llicència i va assegurar que «si s'atorga la llicència seran els tribunals els que parlin de legalitat». A més, Amengual va llegir dos manifests en nom dels regidors Jaume Payeras i Ramon Quetgles de la coalició PSOE-Entesa, ja que ells no tenien torn de paraula. El portaveu del PP, Martí Fornés, va justificar el seu vot favorable per una qüestió de «coherència amb el partit, ja que sempre ens hem mostrar a favor, a més, així ho diuen els informes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris