nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Ca s'Amitger serà un referent per a la divulgació de la serra de Tramuntana

Ahir es col·locà la primera pedra del futur centre d'interpretació

El futur centre d'interpretació de la serra de Tramuntana vol convertir-se en un referent de la zona. El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt; el director territorial executiu de la Caixa a les Illes Balears, Robert Leporace; i el director de l'àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació la Caixa, Xavier Bertolín, col·locaren ahir la primera pedra del nou centre a Ca S'Amitger, a Escorca, que té un termini d'execució de 24 mesos.

El pressupost de l'obra és d'1.330.647 euros i s'engloba en el conveni de col·laboració que signaren l'entitat financera la Caixa i la Conselleria de Medi Ambient del Govern de las Illes Balears, segons el qual la Caixa hi destina 4'5 milions d'euros en tres anys. Un dels objectius principals del nou centre d'interpretació és de caràcter divulgatiu, sensibilitzador i formatiu, amb la intenció d'acostar la serra de Tramuntana i els seus valors tant a la població balear com als turistes.

En aquest sentit, el conseller Grimalt manifestà que «és important invertir en medi ambient i que el centre sigui accessible per a tots, ja que s'ha de recordar que a les Balears vivim del turisme». A més, Grimalt remarcà la intenció de «crear més centres d'interpretació a la serra de Tramuntana, ja que són 90 quilòmetres de punta a punta». El projecte, redactat per l'arquitecte Vicenç Mulet, manté la tipologia de l'edificació actual, encara que s'intentarà mantenir el màxim d'elements originals.

Entre les reformes previstes, hi ha la de reconvertir una part de l'asfalt actual dels voltants de l'edifici en jardins. Al soterrani s'ubicaran instal·lacions, banys col·lectius i vestidors amb dutxes per al personal. A més, s'adequarà l'entorn immediat de l'edifici per incrementar-ne el recorregut i guanyar espai per als vianants en detriment dels vehicles.

També s'eliminaran les barreres arquitectòniques per tal de facilitar l'accés a tots els visitants, especialment a les persones amb mobilitat reduïda, evitant els desnivells i instal·lant un ascensor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris