nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

I vós, quina talla duis, senyora?

Veïnes participen d'un estudi que dirà com és l'espanyola estandard

J.M.SASTRE. Manacor.

Unificar les talles de la roba i promoure els models de bellesa saludable entre les dones. Amb aquests dos objectius, el Ministeri de Sanitat i Consum du a terme un pioner estudi de les mides de més de 10.000 dones de 59 municipis d'Espanya. En aquest marc, l'atzar ha volgut que Manacor hagi estat una de les localitats elegides. Per això, a partir d'avui i fins el pròxim dia 22, es prendran les mides de gairebé 300 veïnes de la ciutat d'entre 12 i 70 anys, que han estat citades per carta del Ministeri de Sanitat i Consum. Poden col·laborar-hi també totes les voluntàries que ho desitgin, dirigint-se al claustre de Sant Vicenç on s'ha habilitat la zona de presa de mesures.

La directora general de Consum i Atenció al Ciutadà del Govern central, Àngeles Heras; el director general de Consum del Govern balear, Diego González, i el batle de Manacor, Antoni Pastor, han presentat aquesta iniciativa per la qual ja s'hi han interessat països com ara Itàlia o Austràlia, entre d'altres.

Amb aquest estudi, el Govern central vol evitar que cada fabricant de roba treballi amb les seves pròpies mides i patrons, perquè les dones poden arribar a trobar-se fins quatre talles diferents d'un mateix número, va explicar Heras: «Volem que una talla quaranta sigui sempre una talla quaranta», va apuntar.

La directora general va afegir que diverses empreses, associacions i patronats del sector de la moda aplicaran en les seves robes les mides estàndard de la dona espanyola que reveli aquest estudi, amb el resultat del qual hi hauran participat activament les dones de Manacor.

Àngeles Heras va voler llançar una missatge de tranquil·litat a les dones de Manacor que participin en l'elaboració de l'estudi: «Tindran total privacitat en el moment dels mesuraments i també en tot el referent a la protecció de dades i, a més, dins de pocs dies rebran un obsequi». En el claustre de Sant Vicenç hi ha instal·lat un sistema de cabines on la voluntària hi accedeix amb total privacitat i li són preses les mesures per un sistema d'escàner que en 30 segons recull fins a 130 paràmetres i els passa a un ordinador.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris