cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El jutge farà declarar Jean Nouvel com a testimoni de Can Domenge

També crida com a imputats dos dirigents de l'empresa adjudicatària


El jutge instructor del cas Can Domenge, Àlvaro Latorre, ha citat a declarar com a testimoni el conegut arquitecte francès Jean Nouvel, que signà personalment el projecte urbanístic de l'empresa guanyadora del concurs realitzat per adjudicar el solar de Can Domenge. A més, Latorre ha citat com a imputats en la mateixa causa dos destacats dirigents de la societat adjudicatària del concurs, la Unió Temporal d'Empreses (UTE) creada entre el grup immobiliari català Sacresa i l'empresa constructora mallorquina Ferrà Tur. La citació de Jean Nouvel adquireix especial importància tenint en compte que quan viatjà a Palma per presentar el seu projecte, se l'acusà d'haver-lo fet abans que es fes públic el concurs i sense haver trepitjat el solar en qüestió, ja que els terminis foren molt limitats.

La Fiscalia Anticorrupció posà en mans del jutge Latorre la documentació del cas després de percebre presumptes delictes de malversació de cabals, revelació de secret, frau i tràfic d'influències que podrien implicar els 20 exconsellers del PP i UM del Consell de Mallorca que votaren a favor del projecte de Can Domenge. La primera denúncia penal per aquest cas la interposà el conegut empresari català de la construcció i expresident del Barça, Josep Lluís Núñez, que presentà un projecte al concurs de Can Domenge oferint el doble de doblers que la UTE Sacresa-Ferrà Tur.

Núñez considera que el concurs estava fet a mida per a aquesta UTE, i que el més lògic hauria estat subhastar els terrenys perquè els adquirís el millor postor. Unes afirmacions que contradiuen els missers dels imputats principals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris