nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

«Un menudall molt especial» per a cada infant que neixi a les Balears

El Govern regalarà un lot per promoure el català als nascuts el 2008

A. MATEU. Palma.
El Govern repartirà 12.000 lots de productes per promoure l'ús del català a tots els infants que neixin a les Balears durant el 2008, en una campanya anomenada «Un menudall molt especial».

Aquesta iniciativa, que és fruit de la col·laboració entre la Direcció General de Política Lingüística, la Conselleria de Salut i Consum i la Conselleria d'Afers Socials, inclou L'àlbum del nadó, que és un llibre il·lustrat per Margalida Gayà que permetrà recordar els moments més importants del primer any de vida de l'infant; un disc de cançons de bressola en català, un baverall i un adhesiu per al cotxe que diu: «Alerta, hi van infants». La campanya també té el suport del Consell.

Tot el material serà distribuït a les unitats de maternitat de tots els hospitals de les Illes tant si són públics com privats, juntament amb la cartilla de salut infantil que la Conselleria dóna a tots aquells que acaben de ser pares.

Fonts de la Direcció General de Política Lingüística asseguraren ahir que, per a moltes famílies, aquesta acció suposarà la primera presa de contacte amb la llengua pròpia de les Illes Balears. En altres casos, «Un menudall molt especial» permetrà a aquelles famílies que ja són catalanoparlants recuperar aquell patrimoni lingüístic i cultural que, per ventura, està en desús.

«El nom que hem triat per a aquesta panera d'objectes per si mateix ja és prou simbòlic. El mot "menudall", com indica el Diccionari català-valencià-balear, antigament s'usava per designar un conjunt de coses petites, i també el conjunt de peces de roba que es destinaven a un infant que acabava de néixer», assegurà ahir Margalida Tous, directora general de Política Lingüística.

Aquesta acció «transversal», és a dir, fruit de la col·laboració entre diferents departaments, té per objectiu fer que el català esdevengui la llengua de comunicació habitual en una societat que de cada vegada és més plurilingüe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris