cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El turisme britànic cap a Balears augmentarà tot i la crisi econòmica

El cònsol a les Illes va destacar que són «assequibles i segures»

El fet que les Illes ofereixin unes vacances «econòmiques» i «segures, pel que fa als serveis», atreu els turistes del Regne Unit. Aquests són els motius pels quals el cònsol britànic a Balears, Paul Abrey, preveu que es produirà un augment d'aquests visitants cap a l'Arxipèlag durant la propera temporada turística. Això, tot i que el Regne Unit és un dels països europeus que pateix més la crisi de les hipoteques «subprime» o de risc dels EUA i la preocupació per la pèrdua de poder adquisitiu de la població.

Abrey creu que la situació econòmica del seu país no afectarà mercats com el balear, encara que es deixarà sentir cap a destinacions més «exòtiques» a les quals és probable que deixin de viatjar perquè són més cares. Aquestes són les impressions que li han transmès en diferents reunions els touroperadors britànics. El cònsol i la seva vicecònsol Gillian Brion es reuniren ahir en audicència amb el president del Govern balear, Francesc Antich, com també amb el director general d'Acció Exterior i Relacions amb la UE, Jordi Bayona, per informar-lo de canvis al Consolat i de les previsions turístiques.

Abrey traslladà a Antich la necessitat de potenciar els aspectes culturals de les Illes i sobretot de Ciutat, com un factor determinant per contribuir a la desestacionalització. «S'ha de donar la percepció que Palma és un centre de cultura i impulsar rutes per conèixer-ne les esglésies, les galeries o els museus», afegí el representant del Govern britànic a les Illes, convençut que això interessa als turistes anglesos. D'aquesta manera s'atrauria turisme de cap de setmana o de viatges curts durant les temporades mitjana i baixa. La idea interessà molt a Antich, segons explicà Abrey, que qualificà la reunió de «molt positiva».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris