cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

STEI anuncia protestes si Educació no iguala els sous de la concertada

Antich afirmà que els presentarà una nova proposta a final de mes

Els representants del sindicat STEI-i anunciaren al president del Govern balear, Francesc Antich, els seus plans d'iniciar un calendari de mobilitzacions a finals d'aquest mes si el Govern no «reconeix» l'acord firmat en l'anterior legislatura, en el qual es preveu una equiparació salarial dels professors de l'ensenyament concertat amb els de la pública.Aquesta fou la principal reivindicació que la secretària general autonòmica del sindicat, Neus Santaner, presentà al cap de l'Executiu durant una audiència al Consolat de la Mar, a la qual també assistí el secretari d'Organització de l'STEI, Biel Caldentey, i la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés.

Santaner es mostrà «molt preocupada» per les greus diferències salarials existents entre el sector de l'ensenyament concertat i el públic, que en alguns casos pot superar els 700 euros. La secretària general de l'STEI lamentà que diversos aspectes que recull el preacord firmat el passat mes de maig amb el govern del PP a data d'avui encara «no s'hagin complert».

A més de les millores retributives, ressaltà el tema de l'«acumulació d'hores per lactància» per a les mares que treballen a la xarxa concertada com una altra de les mesures que tampoc no està sent efectiva entre el professorat i el personal no docent dels centres concertats de l'Arxipèlag. Sobre aquest darrer aspecte, va destacar la bona disposició de la consellera d'Educació per «fer-la efectiva», si bé insistí que les esmentades propostes han de quedar reflectides per escrit en un document. «No és que no ens fiem, però preferim veure les coses concretades i firmades en un document», afirmà Santaner.

Així mateix, afirmà que el president Antich els anuncià que abans que acabi el mes de gener es presentarà una proposta durant la reunió de la Mesa de l'Ensenyament Concertat en un nou intent d'evitar les mobilitzacions. L'«incompliment» de l'acord afecta més de 3.000 docents de l'ensenyament concertat, motiu que ha portat a convocar accions reivindicatives. Així, el calendari de mobilitzacions preveu que la primera tingui lloc el 25 de gener i consistirà en una concentració de delegats per insistir en la reclamació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris