nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La boira fa cancel·lar 16 vols a Son Sant Joan i mil passatgers foren reubicats

Els avions que sortiren de l'aeroport entre les 6.00 i les 11.00 patiren 38 minuts de demora

84848

Molts de passatgers esperaren un nou vol asseguts damunt les maletes.

A. MATEU. Palma.
Un total de setze vols que tenien prevista la seva sortida des de l'aeroport de Son Sant Joan foren cancel·lats ahir, a causa de la boira que es concentrà al prat de Sant Jordi i a altres indrets del municipi de Palma entre les 6.00 hores de la matinada i les 11.00 del matí. D'aquests vols, 15 representaven trajectes entre illes i els operava la companyia Air Nostrum. Mentre que un altre, d'Air Europa, tenia Barcelona com a destinació. Això provocà que devers un milenar de persones haguessin de quedar a terra durant unes hores, fins que pogueren esser repartits en vols diferents. A les 11.00 del matí la situació ja estava restablerta i la majoria d'aquests usuaris ja havien pogut esser reubicats en altres vols.

Els sistemes antiboira de les pistes d'aterratge funcionaren de manera automàtica, segons informaren fonts d'Aena. «El sistema és totalment automatitzat, quan la boira és molt espessa entren en funcionament uns llums específics que serveixen per guiar els avions que arriben», explicaren. D'altra part, tots els avions tenen un dispositiu especial per fer front la poca visibilitat provocada per la boira, segons informaren les mateixes fonts. «Tot els avions porten llums específics. Si han arribat tard no és perquè no portassin aquests llums, sinó per mesures de precaució que la torre de control ha dubtat», asseguraren les fonts d'Aena.

Així mateix, en aquest període de temps, la resta de vols que tenien Son Sant Joan com a punt de partida o d'arribada experimentaren retards. Els avions que tenien prevista la seva arribada a Palma entre les 5.00 i les 11.00 acumular fins a 34 minuts de retard de mitjana. Mentre que els vols que tenien Palma com a punt de partida, n'arribaren a cumular fins a 38. L'avió d'Air Europa tingué conseqüències per a la nombrosa colònia estudiantil mallorquina que retornava a Barcelona. D'entre el centenar de persones que feien coa, la majoria eren estudiants universitaris.

«A les 10.00 ens han dit que el nostre vol estava retardat. Llavors han tornat i ens han dit que es cancel·lava», es queixava Roberto Beth, un jove mallorquí, nascut a Holanda, que estudia un mòdul superior de tècnic forestal al Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça. Molt a prop d'aquest estudiant, s'hi trobava Guillem Vallori, el jugador de l'equip Grasshoppers de la ciutat de Zurich, de Suïssa, que també es veié afectat per la cancel·lació. «Amb la cancel·lació d'aquest vol jo m'hi veig molt afectat. A hores d'ara -deia quan eren prop de les onze del matí- ja hauria d'esser a Barcelona. El meu equip m'espera allà perquè hem de partir cap a Tenerife on hem d'anar a jugar un torneig».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris