cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

El batle vota a favor del golf encara que deixa la decisió final en mans del ple

Els seus socis de govern del PSOE-Entesa anuncien que en demanaran la suspensió cautelar

77578

El proper dijous el ple de l'Ajuntament de Muro votarà si s'atorga la llicència d'activitats per al camp de golf als terrenys de Son Bosc.

Finalment serà el ple qui decideixi si es concedeix o no la llicència d'instal·lació per al camp de golf als terrenys de Son Bosc a Muro, després que així ho comunicàs el batle del municipi, Jaume Perelló (UM), que ha convocat un ple extraordinari per al proper dijous. Tot i així, tot fa pensar que el ple donarà llum verda a la llicència del camp de golf, ja que en la comissió informativa d'Urbanisme que tingué lloc ahir a Muro tant els tres regidors de PP-CDM com els dos d'UM van votar-hi favorablement, mentre que els dos edils de PSOE-Entesa (socis de govern d'UM en l'Ajuntament) van votar-hi en contra.

El portaveu de la coalició PSOE-Entesa, Pere Amengual, va advertir en la comissió informativa que «si el ple concedeix la llicència, en demanarem al jutjat la suspensió cautelar i, alhora, si els serveis jurídics dels respectius partits hi veuen indicis de delicte penal, portarem el cas davant de la Fiscalia». Així mateix, Amengual va ratificar el que ja havia anunciat la setmana passada i va manifestar que «si el ple concedeix la llicència d'instal·lació, els partits de la coalició PSOE-Entesa interposarem un contenciós administratiu contra aquest acord del ple».

La construcció del camp de golf de Son Bosc està pendent de l'autorització municipal. El projecte ja disposa del pertinent interès general que li va concedir el Consell de Mallorca, obligat per una sentència judicial. No obstant això, la coalició PSOE-Entesa entén que «la legislació urbanística no diu en cap moment que la normativa a aplicar en la data que es va concedir l'interès general hagi de ser la mateixa a aplicar en el moment en què es concedeixin el permís d'instal·lació i la llicència d'obres».

Per això, la coalició entén que ara es podrien aplicar les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT), encara que no estaven vigents en el moment de la declaració de l'interès general. Segons les DOT, el camp de golf de Son Bosc envaeix la ribera de mar i per tant no pot obtenir els permisos. La coalició recorda que aquest argument és el mateix que sostenen els informes jurídics emesos tant pels tècnics municipals com pels tècnics del Consell i del Govern.Davant d'aquesta situació, queda patent una crisi en el si de l'equip de govern municipal que difícilment tindrà solució, perquè les actituds que mantenen els dos socis de govern semblen irreconciliables. Amengual va manifestar que «nosaltres no abandonarem l'equip de govern, ja que la nostra prioritat és treballar pel municipi de Muro i defensar allò que creim correcte». «Nosaltres no abandonarem l'equip de govern; si ho vol, que ens destitueixi el batle», sentencià. Per part seva, el PSM també va anunciar que interposaran un contenciós contra l'Ajuntament de Muro en el cas que es concedeixi la llicència per al camp de golf.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris