cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Pastor vol que les institucions li financin la nova segona ronda

El batle veu «viable i necessària» la proposta llançada per ALM-UM


El batle Antoni Pastor veu «viable i necessària» la construcció d'una segona ronda de circumval·lació que descongestioni el trànsit que acumularà la construcció de l'IES Son Fangos, a la ronda Felanitx. La proposta d'ALM-UM de traçar una nova via de circumval·lació per darrere del nou institut també ha rebut el suport de PSM+Esquerra+Verds, qui donarien suport a aquesta proposta «si serveix per tancar el creixement en aquesta zona que suposam que serà així, perquè el PP no està molt interessat en ampliar els urbanitzables en una zona que té poc glamour».

El batle Pastor, però, condiciona la construcció d'aquesta possible ronda «sempre i quan la pagui el Consell de Mallorca, ja que a causa de l'elevat cost per les expropiacions i altres punts del projecte, l'Ajuntament difícilment podrà enfrontar l'obra», encara que va afegir que «estam disposats a asseure'ns a parlar del tema».

Pastor digué que aquesta futura ronda no està grafiada en el planejament, ja que «si no complim el que grafiam i preveiem una expropiació i no la fem, la Sala l'haurà de seguir pagant encara que no es faci res».D'altra banda, Catalina Julve s'ha compromès a «cercar fórmules i maneres d'ajudar a realitzar el projecte, però les prioritats de l'Ajuntament les marca el batle».

Julve creu que «Pastor prefereix un auditori a construir més escoles o no aprofitar els convenis urbanístics que serveixen, al capdavall, per compensar el poble amb millores». La portaveu d'ALM-UM, però, avisà que «no és el Consell de Mallorca qui hauria de pagar la ronda perquè no en té competències» sinó el mateix Ajuntament «o la Conselleria d'Obres Públiques, que l'any passat pagà el pas soterrat de les vies del tren al seu pas per la ronda Felanitx».

Amb tot això, hi ha el compromís d'ALM-UM de cercar finançament i les fórmules necessàries per tal d'aconseguir fer aquesta ronda que, al seu parer, «evitarà l'aïllament i l'augment de trànsit a les barriades de les Tapereres i de Son Fangos, a causa del nou institut».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris