algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

L'Audiència condemna un agressor sexual a més de deu anys de presó

L'home cometé una violació i abusà d'una nina menor de 13 anys


La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat Brema Talabari a tretze anys de presó per sis delictes diferents, tots de caràcter sexual, comesos als carrers de Palma. La sentència condemna Talabari a sis anys de presó per un delicte de violació; a quatre per agredir sexualment una nina menor de tretze anys; a dos anys més per dues agressions sexuals a dues dones; i a un any per dos intents d'agressió sexual contra dues dones més. El condemnat estava encara acusat d'un setè delicte sexual contra una altra dona. Però el tribunal, malgrat tenir moltes sospites de la seva culpabilitat, assegura no poder «desmuntar la seva presumpció d'innocència» en aquest setè cas, la víctima del qual tampoc no pogué reconèixer l'agressor.

Talabri pagarà 47.000 euros en indemnitzacions, el volum de les quals depèn de les seqüeles patides. Una dona, per exemple, rebrà més doblers perquè fou atacada mentre duia el seu nin en un cotxet.Una de les múltiples proves en les quals s'ha basat l'Audiència per condemnar Talabari són els «signes externs de violència que presentava l'acusat en el moment de la seva detenció», fruit de l'actitud resistent d'una de les dones atacades. La dona es defensà de l'agressor oprimint-li els genitals mentre ell intentava escanyar-la, i aconseguí que aquest fugís ràpidament.

Tanmateix, per tal de reconèixer l'acusat com l'autor material dels delictes, l'Audiència s'ha basat, sobretot, en el testimoni oral de les sis víctimes, que ha considerat «sincer» i «veraç» i que, a més, ha estat comparat amb el relat de Talabari, que «no convencé gens» el tribunal, segons queda palès en la sentència. De fet, Talabari es limità a dir que només havia tingut «problemes» amb una prostituta «a causa del preu dels serveis sexuals que contractà», i fou incapaç d'aportar una coartada «creïble o almanco comprovable» al tribunal, tal com precisa la sentència.

A banda de la proximitat en l'espai i en el temps dels fets -totes les agressions es produïren a prop del carrer Pasqual Ribot, on el condemnat tenia el seu domicili-, el tribunal valora també que totes les dones relataren un modus operandi semblant: l'home seguia la víctima, esperava que entràs al portal de ca seva, s'hi endinsava, les escanyava per darrere per asfixiar-les i consumava l'agressió sexual. A més, totes les víctimes coincidiren en la descripció de les característiques físiques, de complexió, edat i estatura de l'agressor condemnat, Brema Talabari, natural de Mali, sense antecedents penals i arribat a Mallorca per procediments fora de la legalitat. La Secció Segona de l'Audiència no considera en la seva sentència que es pugui tenir en compte el «lleuger retard mental» del condemnat, a qui malgrat qualificar com a «borderline» troba prou capaç per «comprendre la il·licitud dels fets comesos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris