nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Preocupació a Pina i Montuïri per la construcció de xalets al puig Moltó

Vicenç Grande impulsa el projecte a la vall del torrent de Pina

J. SOCIES. Algaida.

La preocupació s'ha estès entre els veïns de Pina i de Montuïri d'ençà que han començat a veure moviments de terres per l'entorn de la font del puig Moltó, i aquesta preocupació s'ha fet més gran en saber que s'hi ha previst la construcció de quatre grans xalets per part d'una de les empreses de Vicenç Grande.

La zona on s'han d'ubicar aquests edificis forma part de la vall que uneix Montuïri i Pina i per on transcorre el torrent de Pina. Es tracta de la finca de Son Perot, que adquirí Grande el 1998 amb la intenció de convertir la possessió en negoci d'agroturisme. Ara les primeres veus d'alarma han sorgit dels joves de la localitat que, mitjançant dues pàgines web d'ambdós municipis, CofPina i esBinerbo, força actives, demanen solucions a aquestes construccions.

Llicència

El batle d'Algaida, Francesc Miralles, ha assenyalat a Diari de Balears que «després d'assabentar-me de la preocupació dels veïns de Pina, em vaig interessar per saber com estava la situació, i resulta que aquestes llicències es concediren l'any 2000 i tenen tot els papers en regla». Així, doncs, sembla que aquests quatre xalets compleixen la legalitat. Així mateix Miralles afegí que «nosaltres, en el nostre programa electoral, proposàvem incloure en les Normes Subsidiàries la protecció de llocs emblemàtics i d'interès paisatgistic, i sense cap dubte la vall que transcorre entre Son Perot i el puig Moltó de Montuïri és un d'aquests indrets».

Però, pel que sembla, aquestes construccions no poden ser paralitzades per un Ajuntament com el d'Algaida, ja que no pot fer front a les fortes indemnitzacions que s'haurien de concedir.

Així, doncs, a partir d'ara la vall per on transcorre el torrent de Pina, la font del puig Moltó i els seus pollancres quedaran envoltats d'aquests quatre edificis. La veïna possessió del puig Moltó, dins el terme de Montuïri, també ja va ser reconvertida fa uns anys en un luxós agroturisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris