nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

La missió de la Comandància Balear a Kosovo centra la Pasqua militar

José Emilio Roldán destaca la bona preparació per afrontar la tasca

Un contingent de 250 militars de les Balears pertanyent al Regiment d'Infanteria Lleugera Palma 47 es desplaçarà l'abril pròxim a Kosovo per dur a terme una missió de pau fins el 15 d'agost. El contingent rellevarà l'agrupació de Ceuta que es troba des del passat 3 de desembre a la ciutat d'Istok participant en l'operació Serra Quilo.

Els objectius d'aquesta missió humanitària seran permetre el desenvolupament de la vida quotidiana a Kosovo i que les institucions aconsegueixin actuar amb «normalitat», ja que «fins ara no ho han aconseguit».

Durant el 2006, un contingent de prop de 200 militars de les Balears van participar en una missió de pau a Bòsnia i Hercegovina, on van liderar entre gener i abril d'aquell any l'operació Althea de la Unió Europea, destinada a garantir el manteniment de la pau a la zona.

Durant la seva al·locució amb motiu de la Pasqua militar, el comandant general de Balears, José Emilio Roldán, va asseverar que després de la «brillant actuació» a Bòsnia, els soldats estan disposats novament a deixar «molt alt» el pavelló de les Illes i, per tant, el d'Espanya en aquesta «nova i noble missió que se'ns ha encomanat».

Roldán va ressaltar que els soldats de l'arxipèlag estan preparats per dur a terme la missió a Kosovo amb «tota dignitat i professionalitat», perquè, segons va apuntar, són en possessió «de les virtuts necessàries, que són la confiança en les seves possibilitats, formació moral i professional i capacitat de sacrifici». D'altra banda, va reconèixer que l'operació Serra Quilo suposarà per a la Comandància de les Balears un «esforç important» en recursos humans i en organització i un «important repte» per als seus homes i dones, que tindran la «delicada missió de contribuir a aconseguir un ambient segur per a la convivència i la reconstrucció del país».

La celebració de la Pasqua militar, que commemora la recuperació de l'illa de Menorca per a la Corona espanyola reuní les primeres autoritats. A l'acte hi eren presents el president Francesc Antich; el delegat del Govern, Ramon Socias; la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar; la batlessa de Palma, Aina Calvo; la vicepresidenta del Parlament, Aina Rado; el president del TSJB, Antoni Terrassa; el fiscal en cap, Bartomeu Barceló, entre d'altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris