cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Salut destina més de 155 milions per tapar els forats d'Atenció Primària

Thomas aposta per incrementar els recursos humans i millorar les infraestructures

62982

El centre de salut de Pere Garau serà un dels que inauguraran la seva ampliació, si les «eternes obres» finalitzen.

La Conselleria de Salut destinarà enguany una partida pressupostària de 155'8 milions d'euros a Atenció Primària, xifra que suposa un increment del 10'25% respecte als fons destinats a aquesta gerència l'exercici passat. Segons explicà el conseller Vicenç Thomas, s'impulsarà un important pla de millores per a l'Atenció Primària a causa de la situació en què es troben els centres de salut de l'Arxipèlag, alguns dels quals són molt antics i els altres estan totalment desbordats per l'augment de població, per la qual cosa és necessària la construcció de nous centres de salut.

Fou el conseller mateix qui assegurà que «la situació que es viu a Atenció Primària demostra que s'ha tocat fons, ja que aconseguir cita per al metge de família és una autèntica odissea, amb demores sovint superiors a una setmana i amb uns professionals desmotivats, fins i tot abatuts».

Per poder iniciar tots aquests projectes, el Servei de Salut de les Illes (Ib-Salut) ha apujat el pressupost que es destinarà a aquesta gerència, perquè aquests serveis han estat «abandonats» durant els quatre anys passats i ara necessiten una important injecció econòmica a fi de poder impulsar els que estaven prevists. Thomas aposta per «millorar aquests serveis, incrementant els recursos humans, i per definir un nou model d'atenció als usuaris més proper».

Pel que fa a l'augment de recursos humans, el responsable autonòmic de Sanitat explicà que a finals de 2008 s'hauran creat 124 noves places (69 de metges i 55 d'infermeres), «algunes de les quals s'hauran contractat enguany sense que el pressupost de 2007 inclogués aquestes inversions en personal».La segona passa de millora seran les infraestructures, a les quals s'ha destinat una partida pressupostària de 15 milions d'euros, una inversió que s'incrementa un 43% respecte als 10'6 milions del pressupost anterior.

Així, el conseller anuncià que es mantindrà la construcció que s'està duent a terme de 17 centres sanitaris, dotze dels quals s'edifiquen a Mallorca, tres a Eivissa i un altre a Menorca. A més, el responsable sanitari anuncià que enguany s'iniciaren les obres de deu noves instal·lacions sanitàries més, de les quals vuit s'ubicaran en municipis de Mallorca, una a Menorca i una altra a Eivissa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris