cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El 42% del sòl urbà no construït pertany a particulars i el 37,6% a empreses

Balears és la segona comunitat autònoma amb més proporció d'habitatges buits

M.J. Palma.

El 42 per cent del sòl urbà no construït de Balears pertany a persones físiques (particulars), mentre que el 37,6 per cent és propietat de persones jurídiques (empreses), segons indica l'Atles Estadístic d'Àrees Urbanes presentat recentment per la ministra d'Habitatge, Carme Chacón. El mateix informe indica que el 20,41 per cent de terreny restant és propietat de l'Administració, una proporció que només superen les comunitats autònomes de Madrid (34,03 per cent), Extremadura (29,13 per cent), Catalunya (28,45 per cent) i la Rioja (21,05 per cent).

En el cas del sòl rústic, el 73,84 pertany a particulars i el 18 per cent a empreses, encara que aquest darrer percentatge podria ser superior a causa que grans promotors utilitzen en ocasions fórmules com l'opció de compra per períodes llargs de temps, en els quals els terrenys continuen estant a nom d'una persona física al registre de la propietat.

Finalment, el sòl rústic propietat de l'Administració és gairebé insignificant a Balears, amb un percentatge del 7,58 per cent del total. Es tracta de la proporció més baixa del conjunt de comunitats autònomes.

L'Atles Estadístic d'Àrees Urbanes indica, en un altre ordre de coses, que Balears és la segona comunitat autònoma de l'Estat amb major proporció d'habitatges buits. Concretament, l'informe del Ministeri d'Habitatge assenyala que estan desocupades el 17,04 per cent del total de residències existents, un percentatge que només supera Extremadura, que registra una proporció del 18,04 per cent del conjunt.

El mateix informe precisa que Balears presentava l'any 2006 una densitat de 100,07 habitatges per quilòmetre quadrat, fet que la situaria en aquesta classificació per darrere de la comunitat de Madrid (309,07 habitatges), País Basc (122,92 habitatges), Canàries (114,08), País Valencià (109,45) i Catalunya (102 residències per quilòmetres quadrat).

L'Atles Estadístic apunta, a més, que l'arxipèlag balear se situa en el tram alt de la classificació de proporció d'habitatges secundaris sobre el parc total. L'Atles indica en concret que el 19,36 per cent de les residències de les Illes són secundàries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris