nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Una passa per tornar a començar la vida

L'hospital General disposa d'una unitat de rehabilitació per a pacients d'ictus i d'ortogeriatria

Cada any devers 200 pacients requereixen els serveis que ofereix la unitat de convalescència i rehabilitació de l'hospital General de Palma. Aquesta unitat tracta dos tipus específics de malalt: els que han patit un ictus amb seqüeles i gent gran que ha estat intervinguda quirúrgicament per una o diverses fractures, entre les quals la més freqüent és la de maluc.Els pacients són derivats a aquesta unitat de mitjana estada des dels hospitals d'aguts perquè necessiten un major temps d'assistència hospitalària, devers 40 dies, per recuperar-se de les possibles seqüeles que els ha provocat la patologia.

L'objectiu principal d'aquesta unitat és restablir les funcions i les activitats alterades per la malaltia i preparar el malalt i els seus familiars per a la reincorporació al seu entorn habitual. Segons explicà la doctora Lourdes Vich, responsable del programa d'ortogeriatria, «la rehabilitació integral d'aquests pacients, majoritàriament d'edat avançada, amb patologies associades i sovint sense suport familiar ni social, requereix un treball multidisciplinar i especialitzat».

Per la seva banda, el doctor Antoni Truyols, responsable del programa d'ictus, recordà que «s'ofereixen al pacient cures mèdiques i d'infermeria durant les 24 hores, a més de programes de fisioteràpia, teràpia ocupacional, treball social i psicoteràpia, aquesta tant per al malalt com per a qui en té cura». Aquest darrer és una peça clau, ja que en molts de casos, el pacient era una persona totalment autònoma que convivia amb una altra persona gran, i després de la malaltia necessitarà ajuda per poder desenvolupar les tasques de la vida quotidiana. Per aquest motiu és «fonamental la tasca del treballador social», explicà el doctor Guarinós, cap de la unitat, que insistí que l'objectiu principal «és la reinserció del malalt al seu entorn habitual amb les millors condicions de salut possibles».

Els resultats d'aquestes unitats demostren que la recuperació dels malalts en aquestes àrees especialitzades és millor que no a les sales convencionals, probablement. Segons els professionals mèdics, és conseqüència de la prevenció de les complicacions, com ara les infeccions o problemes de deglució, de la reducció del temps d'espera per al començament de la mobilització i la rehabilitació, com també de personal especialment entrenat i treball en equip.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris