nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Creix el corrent dins el PSM per entrar dins la coalició sense EU

Les formacions continuen els contactes amb la data límit de dilluns

El corrent dins el PSM partidari de formar part d'una coalició unitària amb vista a les eleccions generals amb UM, Esquerra Republicana (ERC) i Entesa, creix. Baldament això pugui significar que no s'hi integri Esquerra Unida (EU), i aquesta és la qüestió més significativa, i que dóna compte de l'aposta que estan disposats a fer.

Tanmateix, des de la direcció de la formació continuen treballant per trobar una fórmula per no trencar el Bloc amb EU. Però no deixa de ser ben complicat i ningú no en troba la solució. Per una banda, han de convèncer els seus socis actuals per participar en la coalició nacionalista -també hi ha moviments a EU per variar l'actitud sobre això- i per l'altra la resta de formacions haurien d'acceptar-ho, qüestió en la qual fins ara tampoc no s'avança.

D'aquesta manera, i també és significatiu, els contactes multilaterals continuen entre les diverses formacions. Entre aquestes, ahir es reuniren el secretari general del PSM, Gabriel Barceló, i el president d'Entesa, Biel Huguet. Ambdós es volgueren mostrar després prudents, si bé destacaren que es continua treballant amb intensitat per aconseguir la llista unitària sense que ningú no descarti res.

En qualsevol cas, la data límit és dilluns que ve. Aquest dia tots els partits reuniran les seves executives. La del PSM és la que s'hi presenta clau. Ningú no confia que la decisió final es pugui ajornar més enllà, fins al Consell Polític, previst per dijous. Barceló presentarà dilluns als membres de l'Executiva una proposta definitiva per sotmetre-la a votació.

UM, ERC i Entesa, les formacions que ja han decidit presentar-se plegades a les generals amb independència del que faci el PSM, debatran per la seva banda un primer esborrany del document programàtic que han acordat, a part de les noves possibilitats que puguin sorgir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris