nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La Policia crea un grup especial contra el crim organitzat a Balears

És el sisè operatiu d'aquest tipus que funcionarà a l'Estat espanyol

El director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, anuncià ahir l'entrada en funcionament a les Illes Balears d'un Grup de Resposta Especial al Crim Organitzat (GRECO). En presència del delegat del Govern espanyol a les Balears, Ramon Socias, Mesquida explicà que el de les Illes serà el sisè operatiu especial contra el crim organitzat que es crea en tot l'Estat espanyol, ja que fins ara només s'han creat unitats GRECO a la costa del Sol, la costa de Llevant, Galícia, Cadis i les Canàries. Segons Mesquida, el crim organitzat de les Balears representa el 4% del total de l'Estat.

Així, vint nous agents especialitzats de la Policia Nacional espanyola començaran a treballar a les Illes, dividits en dos grups de deu, un dels quals estarà assentat a Palma i l'altre a Eivissa. Aquests grups estan dotats de la més alta tecnologia i dels agents més ben formats del Cos, i depenen de la Comissaria General de Policia Judicial, encara que es coordinaran també amb la Capitania Superior de la Policia a les Illes Balears.

Segons reconegué ahir Mesquida, a les Balears el GRECO se centrarà exclusivament en el tràfic de droga, com també en la resta de delictes que en deriven: tràfic d'immigrants amb finalitats sexuals, blanqueig de capitals, frau i falsificació de documents. El GRECO de Palma ja entrà en funcionament el desembre passat, mentre que el d'Eivissa començarà a estar actiu a partir de gener. Mesquida explicà ahir que els grups que es dediquen al crim organitzat «es caracteritzen, bàsicament, per l'ànim de lucre que els mou i, sobretot, per l'estabilitat en el temps», que els permet establir xarxes criminals molt àmplies i especialitzades.

Per això, assegurà, les tres característiques bàsiques dels GRECO són: l'especialització dels seus agents, l'alta tecnologia dels mitjans dels quals disposen i la coordinació en l'àmbit local i en l'internacional. Mesquida mostrà també la seva convicció que els GRECO aconseguiran a les Balears reduir el narcotràfic i tots els crims derivats d'aquest tipus d'activitat delictiva, ja que «així ha estat a la resta del territori peninsular», sentencià Mesquida. Des que es posaren en funcionament l'any 2005, els GRECO han desarticulat devers 90 grups presumptament criminals, han detingut gairebé 900 persones i han intervingut 290 vehicles, 51 vaixells i mig centenar d'armes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris