nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

El bisbe qualifica de 'normal' l'acte de l'Esglèsia contra les lleis de ZP

Murgui participà en la reivindicació de la plaça Colón de Madrid

El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, qualificà ahir de «molt normal» la manera com l'Església catòlica es manifestà dia 31 de desembre passat contra algunes lleis de l'actual Govern que presideix Rodríguez Zapatero, com la que regula el divorci exprés o el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Murgui reconegué que ell mateix hi participà de manera activa i assegurà que «l'Església catòlica no vol imposar res, sinó oferir la seva visió sobre temes que efecten les persones».

Així mateix, la màxima autoritat religiosa de l'Illa reclamà que «els que no pensen de la mateixa manera, en lloc d'enfadar-se, el que poden fer és tractar de valorar què hi ha de positiu en allò que diu l'Església o si pot tenir raó en algun punt».

El bisbe féu aquestes declaracions en motiu de la seva onomàstica, ja que ahir era el dia del Santíssim Nom de Jesús. Per això oferí un refresc als canonges de la Seu, als representants de les ordes regulars, als rectors de parròquies i als mitjans de comunicació.

Murgui defensà el dret i la conveniència que l'Església catòlica expressi la seva opinió «amb respecte» a les grans qüestions. Així, va pretendre deixar clar que ho feia «sense voler provocar cap tipus de crispació».

Segons el bisbe Jesús Murgui, «allò que es va fer sentir a Madrid no era només l'opinió de la jerarquia eclesiàstica, sinó que també era la veu de més de dos milions de persones que, gràcies a la seva presència varen corroborar una manera de sentir i de pensar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris