cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Foc i Espires desplegarà onze colles de dimonis per les festes de Sant Sebastià

Arrels de la Vall de Mancor es registrà com a empresa per accedir als actes de Palma

Foc i Espires, una de les setze empreses adjudicatàries que es faran càrrec de les activitats programades per les festes de Sant Sebastià, desplegarà un total d'onze colles de dimonis provinents de totes les Illes. Al mateix temps prepara una posada en escena davant de la Seu i el parc de la Mar que consistirà en un «gran espectacle d'il·luminació». Així ho confirmà ahir Toni Serra, el president de l'associació cultural Arrels de la Vall, una entitat de Mancor de la Vall que des de fa més de quatre anys es dedica a organitzar activitats de caire cultural relacionades amb geganters, xeremiers i dimonis, a més de ser la promotora de la fira de l'esclatasang que es du a terme per novembre en aquest poble.

L'entitat, que es constituí com a empresa el novembre per poder-se presentar al concurs que obrí l'Ajuntament per adjudicar i contractar distintes empreses -no associacions- per als espectacles de Sant Sebastià, involucrarà, amb el seu programa, més de 1.600 persones. «Veiérem la possibilitat de fer un projecte molt bo a Palma, però a través de l'associació cultural no hi podíem accedir i vàrem crear aquesta empresa, els beneficis de la qual es dedicaran a altres activitats culturals», remarcà Serra.

«Per primera vegada, la figura del dimoni i tota la cultura del foc a Mallorca estarà reconeguda en aquesta festa», destacà el president. Precisament, Foc i Espires centra el seu projecte en les colles de dimonis i organitzarà una trobada a la Misericòrdia de dimonis, bèsties i tamborers. El passat 14 de novembre, la junta de govern del Consistori aprovà els plecs de prescripcions tècniques per a la contractació dels artistes, equips de so i llum i altres necessitats amb motiu de la revetla i altres espectacles de festes de Sant Sebastià. Entre els dies 15 i 20 del mateix mes, Participació Ciutadana convidà les empreses a participar en el concurs d'adjudicació. Dia 16, Cort publicà l'anunci per informar del termini de presentació d'ofertes, que finalitzà dia 29. El 19 de desembre es valoraren les propostes i entre el 20 i el 30 l'Ajuntament de Palma realitzà els contractes privats amb cadascun dels adjudicataris. Pel que fa a la nova empresa, el registre mercantil reservà la denominació de Foc i Espires el 15 d'octubre. El 14 de novembre es constituí la societat i el 16 entrà al Registre Mercantil.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris